En av Elfsborg spelare i 200-klubben, alltså de som spelat minst 200 seriematcher har lämnat oss den 21 april. Rune ”Fia” Persson spelade sammanlagt 216 seriematcher i den gulsvarta dressen, varav 161 i allsvenskan och 55 i division II. Han var en slitstark halvback.

Rune Persson debuterade i den allsvenska premiären 1946/47 då Elfsborg besegrade GAIS på Gamla Ullevi med 5-1. Den säsongen fick han också en allsvensk bronsmedalj då Elfsborg slutade på fjärde plats.
Rune Persson spelade sedan 91 allsvenska i följd innan en skada tvingade honom till uppehåll i 12 matcher. Han var sedan ordinarie och följde med laget ned till division II och spelade halva säsongen 1956/57 innan han lämnade för att bli spelade tränare i Tranemo IF. Han förde upp Tranemo IF till landets näst högsta division och fick då spela mot Elfsborg spelade i under maratonsäsongen 1957/58.
Rune Persson skulle den 4 maj uppnått den aktningsvärda åldern av 91 år.
IF Elfsborg tackar för en fin insats och tankarna går till Rune Perssons närmaste.