Ett soldränkt Borås Arena var skådeplatsen för denna tisdagskväll när Elfsborg gästades av Östersunds FK i den sjätte omgången av allsvenskan anno 2017. Det blev en match likt en berg-och-dalbana där målen avlöste varandra och slutade tillslut 4-4.

Matchen började med en sen ändring i startelvan då Jesper Manns tvingades utgå med sträckt baksida lår och in kom Anders Randrup på högerbacksplatsen. Första halvlek var inte mer än åtta minuter gammal när Rasmus Rosenqvist snappade upp ett uppspel från ÖFKs försvar och kom mer eller mindre fri men den före detta Elfsborgsmålvakten Andreas Andersson räddade både en och två gånger innan Alex Dyer stänkte dit 1-0. Det var en bra period för Elfsborg och i mitten på halvleken fick Viktor Prodell bollen, tunnlade en ÖFK-försvarare innan han placerade in 2-0 i bortre krysset. Ett fantastiskt vackert mål som än så länge är det vackraste på arenan i år. ÖFK hade ett par farliga lägen under halvleken men kom inte till de riktiga lägen som de hade hoppats på. Andra halvlek skulle bli helt olikt någonting vi tidigare sett på arenan.

Andra halvlek kom ÖFK ut med mycket energi och det märktes att de jagade en reducering. I Den 63:e minuten stötte Johan Bertilsson 2-1 efter en tilltrasslad situation. En stund senare kom kvitteringen av Saman Ghoddos och Elfsborg tappade all form av energi. Jörgen Horn drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen. Två minuter senare hade Jamie Hopcutt gjort två mål och det stod då 4-2 till ÖFK och Elfsborg var nere för räkning men reste sig på nio. Inbytte Lasse Nilsson fick till en reducering efter att Jon Jönsson hade flyttat upp i anfallet. Elfsborg fick lite tro och en sen kvittering skulle komma efter att Per Frick blivit nerriven i straffområdet i 94:e minuten. Lasse Nilsson sänkte straffen under Andreas Andersson och en andra halvlek som var en av de märkligaste, målrikaste och mest känsloladdade som någonsin skådats på Borås Arena.

Efter matchen hade Magnus Haglund förståeligt svårt att sätta känslor på matchen:
– Vi kommer ut bra i matchen. Vi har många fina egna anfall och ett vackert 2-0 mål. Vi gör en god första halvlek. I andra halvlek får vi inte ihop vårt passningsspel där vi ger bort bollen alldeles för enkelt. Vi är för dåliga, vi är inte bra i försvarsspel. Vi flyttar upp Jon, Lasse och Per är starka där vi gör en reducering. Jäkligt starkt av Lasse att sätta straffen i 94:e minuten. Jäkligt starkt att komma tillbaka i matchen efter den ruggigt dåliga delen av matchen vi hade.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 6, 2 MAJ 2017
IF ELFSBORG – ÖSTERSUND FK 4-4 (2-0)
Målskyttar, Elfsborg: Alex Dyer, Viktor Prodell, Lasse Nilsson (2)
Varningar, Elfsborg: Jörgen Horn, Alex Dyer
Utvisning, Elfsborg: Jörgen Horn
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Jesper Manns, Jörgen Horn, Jon Jönsson,  Adam Lundqvist, Alex Dyer, Rasmus Rosenqvist (ut), Simon Olsson, Simon Lundevall (ut), Per Frick, Viktor Prodell (ut)
Ersättare: David Olsson, Anders Randrup, Ibrahim Dresevic (in), Rami Kaib, Daniel Gustavsson (in), Emir Bajrami, Lasse Nilsson (in)