I den härliga vårsolen tog IF Elfsborg emot Östersunds FK i en målrik match. Kring matchen var det samtidigt fokus på de satsningar som IFE arbetar med för att attrahera barn och ungdomar till matcherna. Vi fick vara med om en fantastisk inramning där många av framtidens Elfsborgssupportrar var på plats. Kolla gärna in bildspelet.

Eric Sjölin, SLO, berättar mer om IF Elfsborgs arbete med nyrekrytering av unga supportrar
– För IF Elfsborg är det jätteviktigt att arbeta långsiktigt med att fånga upp framtidens Elfsborgssupportrar. Många får ett favoritlag i tidig ålder och  undersökningar visar att fler svenskar nu jämfört med för några år sedan anger någon av de allsvenska klubbarna som sina förstaval. Läs mer om undersökningen här.  Sedan några år tilbaka arbetar IFE aktivit för att nå de unga killar och tjejer som redan är fotbollsintresserade i vår region och vi vill såklart att de ska besöka Borås Arena.

Vi arbetar framförallt aktivt tillsammans med våra 60 nätverksföreningar i Camp Elfsborg, med lokala cuper och skolturneringar för att väva in matchbesök hos IF Elfsborg som en naturlig del i deras verksamhet. Vi gör bland annat riktade satsningar med värdebevis mot specifika matcher för att nå dessa målgrupper.  Sedan matchen mot Östersund finns även ett nytt erbjudande med lagbiljetter till samtliga hemmamatcher, dock inte västderbyt mot IFK Göteborg.  Det ska vara enkelt och smidigt att till ett bra pris ta med hela laget till Borås Arena. Läs mer om lagbiljetter här. 

Elfsborgsläktaren: Är den läktare som framförallt lockar en yngre målgrupp utifrån prisbild och stämning. Inför årets säsong har det sålts 900 seriebiljetter på ståplats och en stor andel av den satsningen är riktad mot ungdomar. Hittils har satsningen varit väldigt lyckad med välfylld läktare och bra stämning!

Kronäng Arena Cup: Turneringen spelades 22-23 april och samtliga deltagare fick ett värdbevis när de var med under helgen. Över 400 barn, föräldrar och syskon nappade på erbjudandet och valde att gå på matchen mot Östersund!

Unga Elfsborgare:  Gruppen för unga supportrar, 9-14 år, närmar sig 50 medlemmar. Barnen tillsammans med deras värdar Olle, Sara och Jakob har blivit ett välkommet inslag på Elfsborgsläktaren, för varje match som går växer antalet unga som sjunger och viftar med flaggor. Läs mer om Unga Elfsborgare här. 

Barnkalas på Borås Arena: I samband med matchen firade Einar och Oskar, två killar som båda fyllde 7 år, sitt kalas på Borås Arena. Inför matchen kom Issam Jebali och Joakim Nilsson på uppskattat besök, gav bort signerade autografkort och gratulerade från IF Elfsborg.  Är du intresserad av att få veta mer om möjligheten att arrangera barnkalas? maila biljetter@elfsborg.se

Nästa hemmamatch är mot Malmö FF 8 maj. Då ser vi fram mot en ny härlig inramning på Borås Arena. Köp dina biljetter i förköp via länken.