Tre matcher för elitlagen – tre segrar där alla gjorde tre mål i respektive match. En härligt gulsvart helg!

U16

För serieledande IF Elfsborg väntade en bortamatch mot Karlstads BK, en match där en utvisning blev avgörande.

Elfsborgs U17–trupp åkte till Karlstad för match på lördagen, ett hemmalag som jagade segrar efter att i förra matchen tagit sin första seger för säsongen, en målfest mot Enköping med 6–4. Nu väntade serieledande Elfsborg – då blev det för svårt. Dock var det mållöst bra länge och det var först efter en halvtimma som gästande gulsvart spräckte målnollan när Jasmin Redza fick in 0–1. Det blev också halvtidsresultatet.

I andra halvlek var det hemmalaget som jagade kvittering vilket också blev verklighet när Karl Magnusson gjorde 1–1 efter timman spelad. Strax därefter fick hemmalaget en utvisning, vilket skulle bli förödande för Karlstad. I 66′ minuten satte Noah Söderberg 1–2 och med två minuter kvar satte Besfort Zeneli slutresultatet till 1–3.

Elfsborg fortsatte därmed sviten med att gå rent, sex vinster på sex matcher och en dröminledning på säsongen för gulsvart!

U17

U17–truppen stod för riktig vändning i andra halvlek när laget till slut vann med 2–3 på bortaplan mot Falkenbergs FF. 

Att IF Elfsborgs U17–trupp fått en smakstart på årets seriespel råder inget tvivel på. Inför matchen mot Falkenbergs FF var laget obesegrade, varav bara en oavgjord match på de fem första. Nu väntade ett taggat Falkenberg som kom från en målrik tillställning när laget kryssade med 3–3 på bortaplan i senaste omgången. Hemmalaget var också de som tog ledningen tidigt i matchen på en straff, efter kvarten spelad stod det 2–0 efter att Falkenberg gjort ytterligare ett mål. Elfsborg spelade upp sig och började jaga en reducering, och den kom i ett mycket viktigt läge bara minuter före halvtidsvilan när Aleksandar Ceganjac gjorde 2–1.

Andra halvlek blev sedan en styrkedemonstration från Elfsborgs sida i att vilja vinna. Reduceringsmålet hade gett vittring på mer, kvitteringen kom också i 67′ minuten genom Johannes Vedin. Men gulsvart nöjde sig inte där utan fortsatte jobba för att fullborda vändningen. Och den skulle komma. Med bara minuter kvar av matchen gjorde Eduart Iljazi 2–3 – vilket blev segermålet och därmed tre poäng efter en oerhört stark vändning.

Elfsborg därmed upp i fortsatt topp i tabellen, samma poäng som serieledarna Helsingborgs IF som har bättre målskillnad. Oavsett har U17–truppen visat att de verkligen vill fortsätta de senaste årens fina resultat.

U19

U–truppen har verkligen fått fart på spelet, på lördagen besegrades Kalmar FF med 3–1. 

Det var dags för ny match i U19 Allsvenskan Södra, en tidig seriefinal mellan två lag som bägge hade tagit tolv poäng inför matchen. Elfsborg hade fyra raka segrar i serien och Kalmar kom precis från ett poängtapp i förra matchen mot IFK Göteborg. I ett sommarväder tog Elfsborg emot på ett varmt Borås Arena och det var hemmalaget som visade styrka.

Redan i den elfte minuten kunde Filip Varenhed göra 1–0. Kalmar kvitterade på en straff, men precis före halvtidsvilan fick Elfsborg ett psykologiskt viktigt mål när Varenhed gjorde sitt andra för dagen. I andra halvlek skulle bortalaget jaga en kvittering, men Marokhy N’Dione satte 3–1 bara minuter in i andra halvlek, därefter kunde Elfsborg få mer ro och försvarar poängen. Fler mål blev det inte och därmed tre nya poäng, femte raka vinsten för gulsvart i U19 Allsvenskan Södra. Därmed är Elfsborg uppe som ensam serieledare på 15 poäng.

För laguppställningar och matchfakta, gå in under respektive lagsida och klicka in under matcher.