Det var en klar om än kall majkväll i Borås när serieledaren Malmö FF kom på besök och med ett par minuter kvar snodde de med sig hela poängen med en uddamålsvinst.

Elfsborg kom ut till första halvlek med respektlöshet mot de regerande svenska mästarna och spelade med stort självförtroende och visade direkt att man inte ville vika ner sig i duellerna. Di gule drev matchen även om det inte var några superchanser åt något av hållen så kändes det lite favör Elfsborg under halvleken. Simon Lundevall var på spelhumör och var företagsam på sin vänsterkant och serverade både Per Frick och Viktor Prodell med farliga bollar. Malmö var på inget sätt ofarliga men det var Elfsborg som gick till halvtidsvila med pluspoäng, dock inte i målprotokollet.

Andra halvlek började med lite mer böljande spel från båda håll och Malmö skapade de farligaste chanserna men keeper Kevin gjorde tre riktigt bra räddningar, den ena var en handbollsliknande med en flaxande fot, en viktig räddning för matchen. Det kändes länge som att ett mål skulle komma, åt vilket håll var det nog inte många som visste. Matchen stod länge och vägde. I den 80:e minuten gjorde Pawel Cibicki 1-0 men redan ett par minuter senare kvitterade Viktor Prodell med pannan när han från nära håll överlistade Johan Wiland och det var match igen. Elfsborg spelade årets bästa fotboll och höll jämna steg nästa hela matchen men med någon minut kvar avgjorde Jo Inge Berget med sitt mål som betydde 2-1 till gästerna. En sur avslutning för Elfsborg som var värda minst en poäng mot Malmö FF. Förlusten sved resultatmässigt men man tar med sig många bra delar med mötet med serieledarna.

Magnus Haglund var såklart besviken efter förlusten:
– Jag är stolt över ett hårt arbete av laget. Grabbarna borde fått gå hem med en poäng idag. Det är två lag som tar ut varandra. De gör ett sent förstamål men vi replikerar fort och visar moral och kraft. Vi är mycket bättre än senast mot Östersund och det känns tungt att vi inte får med oss någon poäng idag. Malmö är riktigt bra men vi borde fått en poäng idag.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 7, 8 MAJ 2017
IF ELFSBORG – MALMÖ FF 1-2 (0-0)
Målskyttar, Elfsborg: Viktor Prodell
Varningar, Elfsborg: Jon Jönsson, Per Frick, Anders Randrup
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup, Joakim Nilsson, Jon Jönsson,  Adam Lundqvist, Emir Bajrami (ut), Issam Jebali , Simon Olsson, Simon Lundevall (ut), Per Frick (ut), Viktor Prodell
Ersättare: David Olsson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist (in), Daniel Gustavsson (in), Alex Dyer (in), Lasse Nilsson
Publik: 8 452