Borås Arena badade fullständigt i sol och värmen hade verkligen omfamnat Borås när det var match mot AFC Eskilstuna. Lasse Nilsson frälste Elfsborg med sitt sena mål som betydde 2-1 till Elfsborg.

Elfsborg började matchen piggast och ägde mest boll i början på matchen. I den 12:e minuten fick dock AFC Eskilstuna straff då Jörgen Horn rivit ner en blåvitrandig spelare. Fram steg Ferid Ali och gjorde 0-1 bakom vår kapten Kevin. Di gule skulle dock resa sig. Vänsterspringare Simon Lundevall serverade i den 31:a minuten en frispark på Viktor Prodells huvud men AFC:s målvakt Tim Erlandsson kunde rädda bollen, det var ytterst nära kvittering. Issam Jebali fick några minuter senare på ett tungt skott som smet strax utanför stolpen. Innan halvleken var slut skulle Simon Lundevall få förvalta en andra frispark, denna smet liksom Issam Jebalis skott en liten bit utanför.

Den andra halvleken var Elfsborgs mer eller mindre från start till mål. Och mål skulle det bli även om det skulle dröja till minut 58 då Simon Lundevall som var mycket pigg i matchen prickade in sin hörna rakt på Joakim Nilssons framstormande huvud och som distinkt satte dit kvitteringen. Mittbacken gjorde sitt andra mål för året och glädjen gick inte att ta fel på.
På den andra kanten var Emir Bajrami mycket företagsam och i mitten på halvleken gjorde han sin gubbe med en läcker tvåfotare och serverade Adam Lundqvist som spelade fram till Viktor Prodell och han slängde sig efter bollen men nådde den inte, ett par större skor och 2-1 hade varit ett faktum.
Elfsborg flyttade upp och pressade för ett ledningsmål. In kom både Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson och Jesper Karlsson. Lasse Nilsson som byttes in för Viktor Prodell fick i den 89:e minuten bollen serverad av Simon Olsson och kunde skjuta in det så förlösande 2-1 målet otagbart i målvaktens högra hörn. AFC hämtade sig aldrig utan Elfsborg fick fira segern tillsammans med sjungande och glada guliganer. Segern var bärgad, en mycket skön sådan.

Efter matchen träffade C More en väldigt glad Lasse Nilsson:
– Vi tappar bollen lite enkelt, sedan vinner jag tillbaka den. Simon (Lundevall), jag skriker åt honom, men han hade inte tänkt spela den till mig egentligen. Sen sköt jag mellan benen på mittbacken. Det blev svårtaget för målvakten. Det var oerhörd viktig seger. Svårt att sätta ord på det.