För femtonde året spelades Bra Kompis Klassfotboll i helgen. Närmare 2200 barn fördelat på 203 lag tillsammans med föräldrar och syskon skapade en fantastisk folkfest i sommarvärmen på Ryda Sportfält.

Turneringen arrangeras för skolbarn från årskurs 0 till 6. Lagen spelar med mixade lag av killar och tjejer. Fokus ligger på att spela med Fair Play och att vara en bra kompis. För att uppmuntra ett bra uppförande fanns fair play-värdar som letade efter bra saker som gjordes på och vid sidan av planerna. Efter turneringen delas ett Fair Play-pris ut till ett lag som utmärkt sig extra mycket.

Eric Sjölin berättar om IF Elfsborgs roll i turneringen:
– IF Elfsborg har sedan starten 2003 varit medarrangör till Byttorps IF. Vi har varit med för att skapa intresse för breddfotbollen i regionen samt arbeta med värdegrundsfrågor. Inför turneringen har IF Elfsborg erbjudit gratis föreläsningar till alla skolor i Borås Stad, vilket 40 klasser än så länge nappat på i år. Det har varit hektiskt men roligt. Fotbollen är ett fantastiskt verktyg för att diskutera hur man ska vara en bra kompis, vad vi menar med Vi tillsammans, våra ledord attityd-ansvar-respekt samt Fair Play. Vi arbetar även aktivt med budskapet, ge rasismen rött kort.

För IF Elfsborg är en turnering som Bra Kompis ett fantastiskt tillfälle att vara ute och synas och knyta relationer med alla barn och deras familjer. A-lagsspelare var med under båda dagarna och fick skriva mängder med autografer. Jesper Karlsson bjöd verkligen på sig och trixade tillsammans med Emil Jylhänlahti berättar Sjölin. 

 

Under turneringen har IF Elfsborg som vanligt haft A-lagsspelare på besök. Under söndagen besökte Emir Bajrami, Jesper Karlsson, Jesper Manns och Per Frick Elfsborgstältet och autografpennor samt kameror gick varma.


Vi välkomnar alla deltagare på allsvensk fotboll, IF Elfsborg – BK Häcken  

Alla barn som deltog i turneringen har fått ett värdebevis till en Elfsborgsmatch. Matchen som gäller är, IF Elfsborg – BK Häcken, 2 juni. Från två timmar innan avspark på matchdagen går det att lämna in värdebeviset i det gula biljetthuset vid Borås Arena. Barnet som spelat får en gratisbiljett och föräldrar samt syskon kan köpa till biljetter för halva priset (75 kr respektive 50 kr). IFE kommer att arrangera aktiviteter i samband med matchen och vi räknar som vanligt med folkfest när alla barn, föräldrar samt syskon dyker upp på Borås Arena.

IF Elfsborgs arbete i värdegrundsfrågor och Bra Kompis klassfotboll är en del av verksamhetsområdet Vi Tillsammans. Läs mer om föreningens samhällsarbete här