IF Elfsborg fortsätter verkligen att leverera landslagsmän på löpande band.
Den senaste veckan har inte mindre än åtta gulsvarta hjältar blivit uttagna till svenska landslag som ska ta sig an olika uppgifter inom den närmaste framtiden.

Det som kanske är mest känt är att de två allsvenska stjärnorna Adam Lundqvist och Joakim Nilsson är uttagna till den trupp som ska spela det väldigt hett emotsedda EM–slutspelet för U21–landslag i Polen mot gruppmotståndarna England (16 juni), hemmanationen Polen (19 juni) och Slovakien (22 juni). Innan U21–landslaget, som ju har mästartiteln att försvara, beger sig till själva mästerskapet ska de 10 juni möta Danmark på Olympia i Helsingborg som ett genrep.
Samtidigt som detta sker samlar den blivande U21–förbundskaptenen Roland Nilsson ett helt nytt landslag, födda 1996, till ett läger på Bosön. Det är detta lag som senare i höst ska inleda nästa EM–kval, och till lägret på Bosön är Rami Kaib och Simon Olsson uttagna från Elfsborg.

På de yngre landslagsnivåerna har gulsvarts Jesper Karlsson blivit uttagen till det P19–läger, också detta på Bosön 5–8 juni, som kommer att fungera som förberedelser inför det stundande slutspelet i P19–EM som går av stapeln i Georgien 2–15 juli. Det är första gången någonsin som ett svenskt P19–landslag deltar i ett EM.
P18/99–landslagets förbundskapten Tomas Turesson har under veckan tagit ut 18 spelare till en trupp som ska spela bortalandskamper mot Ungern den 6 och 8 juni. I denna trupp återfinns Elfsborgs Tim Rönning, Filip Schyberg och Marokhy Ndione, och vill det sig väl är alla tre spelare med när man tar sig an kvalet till nästa P19-EM där de ställs mot Estland, Moldavien och Italien.
Vi önskar alla elfsborgare som blivit uttagna till de svenska landslagen ett stort lycka till inför deras uppgifter!