Borås Arena bjöd på riktig fredagskänsla när BK Häcken kom på besök för den sista allsvenska matchen innan uppehållet. Det blev en härlig kamp där Elfsborg gick segrande med 2-0.

Elfsborg började matchen med mycket energi och hade mycket spring i benen den här sista kvällen innan semestern. Särskilt första 25 minuterna var Elfsborg mycket bra och kunde ha ledat med både två och 3-0. Om vi återkommer till inledningen så fick Simon Olsson göra årets första allsvenska mål när han fick en andraboll, laddade högern, siktade och fick se bollen gå in bakom Häckens målvakt efter att den hade blivit lite styrd på vägen. Simons glädje var fantastisk och Elfsborg fick efter detta mer energi. Issam Jebali ville gärna göra mål han med i den 12:e minuten men bollen han skickade iväg gick lite utanför. Simon Lundevall hade en mycket företagsam första halvlek och gick många gånger in i banan där han ständigt hotade de för dagen vitklädda Häckenförsvaret. Vår danska keeper fick i slutet på halvleken sträcka ut när bollen tog på Anders Randrup innan Kevin satte handen på bollen och styrde till hörna. Anders Randrup som startade matchen på högerkanten fick i halvtid kliva av matchen då han fick en smäll och inte kunde fortsätta. Han ersattes av Jesper Manns till den andra halvleken.

Om det dröjde åtta minuter in i den första halvleken för Elfsborg att göra mål så tog det bara sex minuter in i den andra för Per Frick att stöta in en målvaktsretur till 2-0. Det gav Elfsborg lite mer andrum. Det var nära 3-0 endast ett par minuter senare när Simon Lundevall var nära att skruva in trean efter han hade brottats med en häcken-back. Bollen gick dock precis utanför. Elfsborg danska keeper, tillika kapten fick mitt in halvleken verkligen sträcka ut när han gjorde en fin dubbelräddning på ett farligt skott från Häckens anfallare. De drygt 400 unga elfsborgarna som fick biljetter till matchen efter Bra Kompis-cupen ropade igång hela Borås Arena och Guliganerna ville inte vara sämre utan det blev en sedvanlig ”Andra sidan är ni klara”. Resten kan ni. Det var en härlig inramning denna fredagskväll och att se Elfsborg göra vågen mot de unga supportrarna var en fin avslutning på den allsvenska våren 2017.

Efter matchen var Magnus Haglund mycket nöjd:
– Jag är jättenöjd med matchen. Första halvtimman är vi riktigt bra. Vi spelar förbi deras press och vi spelar med bra djup. Vi får utdelning i början på andra halvlek och det känns bra att hålla nollan igen. Vi släpper in mindre mål och det känns väldigt bra att vi börjar fler poäng. Vi ser fram emot sommaren och hösten.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 12, 2 JUNI 2017
IF ELFSBORG – BK HÄCKEN 2-0 (1-0)
Målskyttar, Elfsborg: Simon Olsson, Per Frick
Varningar, Elfsborg: 
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup (ut), Joakim Nilsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Daniel Gustavsson (ut), Alex Dyer, Simon Olsson, Simon Lundevall, Per Frick (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson (in), Rami Kaib, Jesper Manns (in), Emir Bajrami (in), Viktor Prodell, Lasse Nilsson
Publik: 6446