I samband med våravslutningen mot BK Häcken var det även avslutning för IF Elfsborgs arbete i skolorna under vårterminen.  Ingen på arenan lär ha missat den stora barnklacken på Knallelandsläktaren.


Se film med den uppskattade barnklacken på Knallelandsläktaren

Under vårterminen har IF Elfsborg arbetat med värdegrundsfrågor i Borås Stads skolor utifrån tre steg.

Värdegrundsföreläsning: Alla skolor i Borås Stad erbjuds gratis föreläsning som IF Elfsborg kommer ut och håller i klasserna. Materialet handlar om vad Vi Tillsammans innebär, våra ledord attityd, ansvar, respekt, att vara en bra kompis samt att ge rasismen rött kort. Vid flera av våra skolbesök har A-lagsspelare följt med för att prata och skriva autografer. Totalt under april och maj har IFE besökt över 30 skolklasser.

Skolfotbollsturneringar: IF Elfsborg är medarrangör till såväl Bra Kompis Klassfotboll samt Pinocchio Cup, två turneringar som tiotalt samlar cirka 2600 skolbarn mellan 6 till 12 år i Borås Stad. Klasserna får anmäla lag som spelar tillsammans, fokus ligger vi att spela med Fair play och ett bra uppförande belönas mer än resultatet på planen.

Matchbesök och barnklack: Alla barn som spelat i  någon av skolturneringarna har fått värdebevis för att kunna se allsvensk fotboll. Genom att lösa in värdbeviset har barnen kunnat få en gratis-biljett och föräldrar/syskon har kunnat köpa till biljetter för halva priset. Det resulterade i en fantastisk barnklack som höll igång och stöttade laget i samband med matchen mot BK Häcken.

Vi Tillsammans är IF Elfsborgs verksamhetsområde i samhället. Läs mer om arbetet via den här länken.