Under kommande helg arrangeras Borås Pride. IF Elfsborg kommer likt föregående år att vara en del av paraden för att manifestera allas lika värde.

IF Elfsborgs värdegrundsarbete Vi Tillsammans handlar om att alla oavsett kön, sexuell läggning, religion, etnicitet eller nationalitet har en naturlig plats. Vi tror på ett samhälle som är byggt på glädje, delaktighet och gemenskap, där alla kan vara med och bidra, är inbjudna och känner sig välkomna.

Lördag 17 juni genomförs  årets upplaga av Borås Prides parad. I paraden kommer bland annat representanter för IF Elfsborg att gå tillsammans med Guliganerna. Naturligtvis välkomnar vi även alla Elfsborgare att klä sig gulsvart och delta tillsammans med oss för att visa styrkan i Vi Tillsammans.

Bo Johansson, ordförande i IF Elfsborg, om föreningens medverkan:
– För oss är det en självklarhet att delta i arbetet för att vi ska ha ett öppet och fritt samhälle. IF Elfsborg har en viktig roll som förebild. Eftersom vi engagerar så många människor i Borås och övriga Sjuhärad inser vi att vi också kan vara med och påverka attityder och normer i samhället, och det är något som vi väldigt gärna gör.

Samling för paraden sker 17.00 i Knalleland och själva paraden startar 18.00. Nytt för i år är att paraden avslutas på Stora Torget. 

Läs mer om Borås Pride och RFSLs arbete.

Läs mer om Vi Tillsammans, IF Elfsborgs arbete i samhället.