A-laget är åter i träning efter tio dagars ledighet. Nu väntar träning uteslutande på gräs fram till första allsvenska matchen efter uppehållet, den 1 juli borta mot Halmstad.

Men redan nästa vecka, dagen före midsommarafton spelar gulsvart en träningsmatch mot Kalmar FF på Kinna IF:s gräsplan och innan dess, en internmatch under träningslägret i Varberg nu i veckan. Under ledigheten har spelarna kört både styrke -och löppass och nu jobbar man inledningsvis med att återigen vänja in fotbollsrörelserna.
-Ja, det går rätt fort att tappa den biten, det är mycket vändningsmoment, många start och stopp som det inte blir på samma sätt när man inte spelar fotboll, så även om killarna rent fysiskt är i samma form som före uppehållet så gäller det att kroppen får vänja in sig lite grann, säger fystränare Magnus Hellman Driessen.

De första två, tre passen kör man därför många personer på stor yta för att undvika de superintensiva rörelserna som blir i spel tre mot tre, och fyra mot fyra.
-Vi försöker helt enkelt hålla nere belastningen för att nästa vecka vara tillbaka i full träning, samma som före uppehållet. Vi vet, både med hjälp av studier och av egen erfarenhet att när man kommer tillbaka, efter exempelvis en försäsong eller ett uppehåll och inte har gjort någonting systematiskt som grupp på ett tag, då är det som högst skaderisk så vi startar försiktigt och ökar progressivt, säger Hellman Driessen.

I morgon, onsdag tränar laget ett pass innan man på torsdag åker till Varberg för ett kortare träningsläger som inleds med ett träningspass på Påskbergsvallen. På fredag spelas en internmatch på Håstens IP och lördagen består av ett träningspass samt teambuilding.
-Det är alltid kul att komma igång men det känns i benen, även om man har hållit igång under ledigheten, säger Rasmus Rosenqvist direkt efter dagens pass på Ryavallen.

-Det är lite tyngre på vanligt gräs, speciellt för vaderna men det är skönt att vara tillbaka och skönt att ha med sig uppryckningen vi gjorde före uppehållet. Vi hade ju en dipp där men när vi började vinna så släppte mycket. Vi tar såklart med oss självförtroendet, mycket sitter i huvudet och vi är liksom exakt så bra som vi var på slutet, det vet vi. Det är kul att vara igång och det ska bli kul att åka till Varberg också, det är alltid kul att åka iväg, komma lite närmare varann som grupp och så, det blir bra, säger Rosenqvist.

Redan på måndag den 19e juni är det match för U21 där några av a-truppens spelare finns med. Dagen före midsommarafton spelas sedan uppehållets enda träningsmatch, mot Kalmar FF, på Kinna IP. Adam Lundqvist och Joakim Nilsson är på landslagsuppdrag med U21, i övrigt är samtliga spelare i full träning i en skadefri gulsvart trupp.