Ett ögonblick….klubbchef Stefan Andreasson.

Stefan, nu är det många som undrar hur det går med Holmén! Vad är status?
-Läget är att ingenting är klart ännu. För några dagar sedan bröt Samuel sitt kontrakt i Turkiet och vi går nu in i en slutfas där vi kommer att träffa Samuel inom de närmsta dagarna för att göra allt vi kan för att få honom att välja Elfsborg och Borås igen.

Vad är syftet med satsningen Vi Tillsammans tar hem Holmén?
– Vi har ända sedan Samuel lämnade oss sagt att vi ska göra allt vi kan för att han, när det blir läge, ska komma hem till oss igen. De sista månaderna har vi känt att det kanske kan finnas en möjlighet nu i sommar och när det hela intensifierades för ett tag sedan, bestämde vi ganska direkt att vi ville göra samma sak som 2005 när Anders och Mathias kom hem – att samla bygden för någonting väldigt positivt för Elfsborg och Borås. Det finns alltid ett stort intresse när gamla spelare återvänder och därför vill vi, precis som 2005, att alla som vill ska få möjlighet att känna sig delaktiga i detta. Inte minst är det oerhört positivt för Samuel själv, att få känna att han verkligen är välkommen hem, att en hel bygd stöttar honom och att det i sig förhoppningsvis är med och bidrar till att Samuel väljer att komma hem till Elfsborg igen.

När tror du att vi kan få ett besked?
-Det kommer att ges ett besked inom de närmaste veckorna.