Den allsvenska omstarten slutade med oavgjort resultat (1–1) för Elfsborg när man gästade Halmstad på Örjans Vall.

Solen fullkomligt exploderade till matchstart och bjöd upp till en ordentlig högsommarvärme för framför allt spelarna på planen, som såg något hämmade ut till en början.
Allt eftersom tempot satte sig så var det Elfsborg som tog tag i taktpinnen, men de riktigt vassa målchanserna uteblev innan den första halvleken nästan var slut.
Då sprang sig Daniel Gustavsson fri på högerkanten och passade in till en framstormande Issam Jebali som helt fri framför målvakten tyvärr fick se sitt avslut mirakelräddat av HBK–målvakten Isak Pettersson. På den efterföljande hörnan var Jocke Nilsson nära även han att ge gulsvart ledningen, men nicken gick strax utanför den vänstra stolpen.

0–0 i paus kändes ur Elfsborgsperspektiv orättvist med nyss nämnda chanser i åtanke, och det något förvånande HBK som tog tag i händelserna efter paus och försökte kontra sönder Elfsborg som dock klarade av de flesta försöken, förutom ett.
I minut 55 fick IFE en hörna som dock blev resultatlös, istället skruvade HBK upp tempot och fick till en vindsnabb kontring som slutade med att Nikolai Alho placerade in eldningsmålet bakom Kevin Stuhr Ellegaard.
Fram till målet var det Halmstad som hade fått matchen dit man ville, men lyckligtvis skulle Elfsborg komma att kvittera omgående. I minut 59 fick Simon Lundevall bollen från Per Frick och den tekniskt briljante Lundevall som är som bäst när han får transportera bollen tätt intill sig i fart på små ytor gled igenom HBK–försvararna och sköt in 1–1.

Vild glädje från de många tillresta och gulklädda supporterhjältarna bakom målet, och tyvärr skulle de inte få måljubla någon mer gång denna lördagskväll i Halmstad.
Men nära var det, flera gånger om. Issam Jebali hade ett sjungande skott i kryssribban som var värd ett bättre öde och precis i slutet kom Emir Bajrami någon centimeter från att kunna hoppa in ett mål. HBK var nära ett par gånger också, genom friläge och allra farligast ett klockrent stolpskott.
1–1 och varsin poäng i den allsvenska omstarten var såklart inte något som Elfsborg hade hoppats på inför matchen, men med tanke på hur det såg ut planen med mycket närkampsspel, förmodat trötta hjärnor i värmen och nästan broderligt delat på helchanser och bollinnehav så kan man inte säga så mycket annat än att det i slutändan var ett rättvist resultat.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 13
Halmstads BK – IF Elfsborg 1–1 (0–0)
Mål, Elfsborg: Simon Lundevall.
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Alex Dyer (74), Simon Olsson, Simon Lundevall – Issam Jebali, Per Frick (80)
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Jon Jönsson, Rami Kaib, Emir Bajrami (80), Rasmus Rosenqvist (74), Arian Kabashi
Varning, Halmstad: Andreas Bengtsson
Varning, IFE: Jörgen Horn, Issam Jebali
Publik: 4852