På måndagen drar världens största turnering i ungdomsfotboll igång – Gothia Cup, där Elfsborg har fyra lag. 

I mitten av juli är det sedvanligt dags för den årliga höjdpunkten Gothia Cup. I år är turneringen större än någonsin när lag från hela 82 länder är representerade i turneringen. Elfsborg är en av 422 svenska föreningar som deltar och i år har gulsvart med fyra lag, totalt är det 1730 lag. Matcherna kommer spelas på 102 olika spelplaner runtom i Göteborg. Invigningen sker på måndagen klockan 20.00 på Ullevi där en stor show väntas, men matcherna startar redan tidigt på måndagen.

Fjolårets turnering blev en succé där såväl P15-laget som U17-laget tog sig till final. U17 vann med 1–0 över Helsingborgs IF och inkasserade en härlig guldmedalj, medan P15 fick se sig besegrade i finalen. Nu återstår det att se om årets turnering kan bli lika framgångsrik som fjolårets.

P12

Det första gruppspelet kommer startar på måndagen och samtliga matcher spelas i Kungsbacka på Inlags olika planer. Amerikanska Coerver Michigan Performance Academy är första motståndare på måndagen, därefter väntar Norrtulls SK på tisdagen innan tyska KSV Klein-Karben väntar på onsdagsförmiddagen.

P14

Även P14-laget kommer hålla till i Kungsbacka på sportområdet Inlag under första gruppspelet. På måndagen står Fleet Spurs Youth FC för motståndet. Tisdagens match är mot Gammelstads IF och onsdagens sista gruppspelsmatch i första gruppen är mot norska Nord SPK.

P15

En nyhet i årets turnering är att det även blivit en elitturnering, Tipselit, för P15-lag där IF Elfsborg är en av de inbjudna föreningarna. Totalt är det 36 olika föreningar i ålderskategorin där samtliga är från Sverige. På måndagen inleds gruppen mot Huddinge IF på Bravida Arena. På tisdagen står Kalmar FF för motståndet på Grimbo, Hisingen och på onsdagen avslutas gruppspelet mot Falkenbergs FF, också den matchen på Grimbo.

U17

Elfsborg är regerande mästare i Gothia Tipselit Trophy, elitturneringen för U17-lag. Nu återstår det att se om Elfsborg kan försvarar bucklan från fjolåret. På måndagen är första matchen mot Skonto FC från Lettland. Denna match spelas på Valhalla IP. På tisdagen är det dags för ny match på Valhalla IP, denna gång mot Orsomarsor FC från Colombia. Gruppen avslutas mot tuffast möjliga svenska motstånd när BK Häcken är motståndare på Heden 4.

Följ turneringen:

På Gothiacup.se kan du följa matcherna via liverapportering grafiskt som styrs av domarna. Dessutom kommer cirka 1100 matcher totalt sett att sändas från turneringen, däribland många från Elfsborg. Du kan se de matcher som har en TV-symbol i högra fältet. Klicka här för Elfsborgs matcher