170524 Elfsborgs Rami Kaib under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 24 maj 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Första gruppspelet klart i Gothia Cup

Publicerad: 2017-07-19 18:42, Uppdaterad 2017-07-20 14:29

Första gruppspelet för samtliga fyra Elfsborgs-lag spelades klart på onsdagen. Så här ser fortsättningen ut för respektive lag.

P12

Elfsborg var piskade att vinna för att gå till A-slutspel, dessutom skulle Norrtull ta poäng av Coerver Michigan Performance Academy för att ha chansen, vilket de inte gjorde. Oavsett var det Elfsborg som fick en tuff inledning när tyska KSV Kein-Karben tog ledningen tämligen omgående. 0–2 hann också göras innan Mateusz Zawilski kunde reducera för Elfsborg. I andra halvek kvitterade sedan Daniel Mezher till 2–2, tyskarna kunde ta ledningen ytterligare en gång innan Elfsborg kvitterade till 3–3 med bara minuter kvar, denna gång genom Liam Björninger. En stark poäng mot gruppsegrarna!

Nu väntar B–slutspel där Segeltorps IF väntar i 1|32-final i B–slutspelet. Denna match spelas på Åby på torsdagsförmiddagen.

P14

Efter tre raka segrar hade P14-laget inga tankar på att inte även vinna sista matchen i det första gruppspelet. Norska Nord SPK stod för motståndet och Elfsborg kunde ta ledningen genom Edon Goq redan i femte minuten. Strax före kvarten spelad hade gulsvart även utökat till 2–0 genom Abdirahman Abdi. I andra halvlek satte Goq in sitt andra mål för dagen till 3–0 innan Max Strandberg kunde sätta slutresultatet till 4–0. Elfsborg därmed övertygande gruppsegrare och vidare till A-slutspel.

1/32-finalen spelas i Kungsbacka på Inlag redan klockan 08.00. Motståndare är i skrivandets stund inte klart. Går Elfsborg vidare väntar såväl 1/16-final som 1/8-final innan torsdagen är avslutad.

P15

Även här hade Elfsborg en god chans att bli gruppsegrare vid vinst mot Falkenbergs FF, en chans som gulsvart verkligen ville ta. Elfsborg tog snabbt ledningen med 0–1 genom Kevin Strand och med kvarten spelad ökade han även på till 0–2. I andra halvlek fortsatte Elfsborg sedan att trumma på och till slut vann Elfsborg matchen med hela 0–5.

På torsdagen är det nu kvartsfinal som gäller i den nya elitgruppen för P15. Den spelas på Grimbo klockan 19.20.

U17

Elfsborg mötte ett välbekant motstånd när BK Häcken var motståndet i den sista matchen i gruppspelet. Det blev tajt, tufft och jämnt som så många gånger innan och Elfsborg var tvungna att ta en seger för att vara säkra på avancemang till slutspelet. Gulsvart hade också en boll inne i mål, men domaren dömde bort det på grund av offside och matchen slutade mållöst. Senare under dagen stod hoppet till att lettiska Skonto FC skulle kunna vinna mot Orsomarso FC och därmed skulle Elfsborg fortsatt inneha andraplatsen i gruppen, men det colombianska laget vann med 5–3 och därmed är årets chans att försvara titeln inte längre möjlig. Istället väntar B-slutspel på torsdagen.