170326 Elfsborgs Musa M'Benga under fotbollsmatchen i Ligacupen Final U16 mellan VŠstra Fršlunda och Elfsborg den 26 mars 2017 i Gšteborg. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / kod JJ / Cop 112

Gothia Cup-slutspelen fortsätter

Publicerad: 2017-07-20 21:25

På den fjärde dagen fortsatte de olika slutspelen för IF Elfsborgs fyra lag i Gothia Cup 2017.

P12

Elfsborgskillarna kom inte hela vägen till A–slutspel, men i B–slutspelet har laget övertygat rejält. Först besegrades Segeltorps IF med 4–2 på torsdagsförmiddagen. Lendi Haziraj inledde med att göra 1–0 vilket skapade en viss effekt då såväl 2–0 gjordes av Daniel Mezher och 3–0 av Liam Björninger innan det var halvtidsvila. Segeltorp lyckades reducera i inledningen av andra halvlek, men när Theodor Magnusson gjorde 4–1 var segern spikad. Matchen slutade 4–2 efter ytterligare en reducering.

I 16-delsfinalen stod tyska KGS Wittsmund 1 för motståndet, ett motstånd som Elfsborg besegrade med full kraft. Halvtidssiffrorna skrevs till 5–0 och innan paus och till slut vann gulsvart med hela 11–0. Åttondelsfinal är nu på programmet på fredagen, då står Sport 4 All 1 för motståndet, ett lag från Förenade Arabemiraten.

P14

För P14–laget var det tre matcher på programmet i bästa fall, vilket det också blev. Tyska SC Weitmar var först ut redan klockan 08.00 där Elfsborg gick upp i en ledning med 5–0 innan tyskarna kunde reducera. Noterbart var att Oscar Gustafsson satte hattrick i matchen. 16-delsfinalen blev mot Örgryte IS där Abdirahman Abdi gjorde 1–0 redan i första minuten. ÖIS kunde kvittera med Edon Goq satte 2–1 med halvtimman spelad vilket också blev slutresultat.

Sist ut för dagen var åttondelsfinal mot Bollstanäs SK som fick en kanonstart och gick upp i en ledning med 3–0. Elfsborg gav sig dock inte, Abdirahman Abdi, Isaac Antonsson och Mohamed Adam satte varsitt mål under en period på tio minuter, och det var 3–3. Dock kunde Bollstanäs få in 4–3 före paus. I andra halvlek gjorde de sedan ytterligare tre mål och det dröjde till Elfsborg reducerade till 7–4 av Abdirahman Abdi. Närmre än så kom de inte och Bollstanäs kunde vinna med 8–4 till slut. Ett starkt P14–lag fick till slut se sig besegrade, men en härlig insats i årets turnering!

P15

Kvartsfinal i elitlagsgruppen för P15-lag stod på schemat, så även Hammarby IF som motståndare. Hammarby gjorde 0–1 tidigt i matchen och Elfsborg fick snabbt en uppförsbacke, men Kevin Strand utjämnade till 1–1 drygt tio minuter in i andra halvlek. Resultatet stod sig och mål kunde inte skilja lagen mellan, det fick istället straffar göra. De fyra första straffomgångarna var lyckosamma för Elfsborg, så även för Hammarby, men i den femte var det Hammarby som drog längsta strået och kunde till slut vinna med det sammanlagda resultatet 5–6. Även här ett riktigt starkt lag som stått för fina insatser i en tuff elitlagsturnering!

U17

I och med att Elfsborg föll på målsnöret och inte avancerade till A–slutspel med U17–truppen, väntade nu B–slutspel istället. Välbekanta IFK Göteborg var motståndare och det blev tufft och jämnt, dessutom mållöst i första halvlek. Prince Isaac Kouame bröt målnollan i andra halvlek, därefter gjorde Musa M’Benga 2–0, vilket blev matchavgörande då IFK kunde reducera i slutskedet av matchen. Därmed avancerar Elfsborg till semifinal i B–slutspelet där Jönköpings Södra IF är motståndare på fredagen.