Under torsdagen lottades Svenska Cupens andra omgång, den sista innan gruppspelet tar vid i början av nästa år, och då blev det klart att IF Elfsborg möter Landskrona BoIS på bortaplan. Matchen spelas den 23:e eller 24:e augusti.

I sedvanlig stil lottades Svenska Cupens andra omgång under torsdagen. SDF–lagen (från lägre divisioner än superettan och allsvenskan) fick sina motståndare i form av SEF–lagen (följaktligen de lag från Sveriges näst högsta och högsta serier).
IF Elfsborg lottades mot skånska Landskrona BoIS som i egenskap av SDF–lag får hemmaplan i det enskilda mötet som ska avgöra vem som kommer få spela gruppspel i Svenska Cupen i början av nästa år.

Matchen kommer att spelas antingen onsdagen den 23:e eller torsdagen den 24:e augusti, fastställt datum och avsparkstid offentliggörs här på elfsborg.se så fort en överenskommelse klubbarna emellan gjorts.
Landskrona BoIS, med 34 säsonger i allsvenskan bakom sig, spelar just nu i division 1 södra som man också leder med 33 inspelade poäng på 14 matcher.