IF Elfsborgs Simon Lundevall är allsvenskans bästa spelare efter sommaruppehållet. Det säger seriens alla lagkaptener och en utvald jury av framträdande sportjournalister.
– Jag har känt att jag har varit i bra form och det har gått bra för mig, säger en glad vinnare.

Elfsborgs nummer 10, Simon Lundevall, gjorde tre mål på fem matcher för gulsvart under juli månad och blev, samtidigt som hans Elfsborg avancerade i tabellen, genom sina prestationer en rubrikernas man i allsvenskan. Nu belönas Lundevall med utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan. Ett pris som samtliga lagkaptener i serien och utvalda sportjournalister är med och utser.
– Det känns bra i kroppen. Jag har känt det ända sedan vi körde igång efter sommaruppehållet. Det brukar gå bra på hösten för mig. Det är kul att få pris, det är jag glad för. Det gör det ännu roligare när det är spelare som är med och röstar, det känns extra kul.

IF Elfsborg avlutade månaden med två tunga förluster men var före det obesegrade i sju raka matcher, dock så fick man med sig en viktig poäng från gårdagens stentuffa bortamatch mot Örebro. Gulsvart inledde matchandet efter sommaruppehållet genom att spela oavgjort borta mot Halmstad, innan det blev segrar borta mot IFK Norrköping och hemma mot Hammarby. Simon Lundevall, som annars gjort sig ett namn som en spelare som ofta assisterar till mål, gjorde mål i samtliga matcher. Allt som allt har Simon under sina 16 hittills spelade matcher stått för fem mål, sju assist och tolv poäng. Det gör att han just nu ligger på en andraplats i assistligan och på tredjeplats i allsvenskans totala poängliga.
Förutom äran så får Simon Lundevall också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

Fakta Månadens spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).
Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till ett valfritt projekt inom föreningens samhällsengagemang.