I dag ska allt avgöras. IF Elfsborg U21 åker till Malmö för att möta MFF i en helt avgörande match om vilket av lagen som tar sig till A–slutspel, avspark 15:00.
– Vi är utan tvekan redo och riktigt taggade inför uppgiften, säger målvakten David Olsson.

David Olsson och hans lagkamrater har en mycket fin grundserie bakom sig i U21 Allsvenskan Södra. Framför allt är det den ramstarka defensiven som lär framkalla mest höjda ögonbryn.
David har på 13 matcher hållit nollan sju gånger och bara släppt in nio mål allt som allt.
– Det har känts bra hela säsongen och jag har varit i bra form länge nu. Att jag har hållit nollan sju gånger och att vi har släppt in så lite mål beror såklart inte enbart på mig utan vi har fått spela med nästan samma backlinje i alla matcher, vilket gjort oss väldigt samspelta i defensiven. Sånt gör mycket, säger David Olsson.
På de hittills 13 spelade matcherna har gulsvart inkasserat 25 poäng, en kvot som inför dagens avslutande omgång ger Elfsborg en tredjeplats i tabellen, men då enbart på sämre målskillnad gentemot Häcken och Halmstad som även de har 25 poäng. BKH och HBK har dock spelat klart och kan bara invänta morgondagens resultat från Malmö.
Tredjeplats innebär också den sista biljetten till det A–slutspel som tar vid efter grundserien, och bakom Elfsborg ligger just Malmö FF på 23 poäng.

Så, förutsättningarna inför dagens ”final” är glasklara. Om Elfsborg vinner eller spelar oavgjort mot Malmö på bortaplan så går man till A–slutspel som tabelletta från den södra U21–allsvenskan, men vinner Malmö så snor man slutspelsplatsen från IFE.
– Det är inspirerande och faktiskt väldigt roligt att det blir en såhär avgörande match, det ger en extra nerv och det är ju sådana matcher man verkligen vill spela. Vi är utan tvekan redo och riktigt taggade inför uppgiften, säger en tydligt laddad David Olsson.
Grunden till onsdagens spännande drabbning lades i söndags då U21 besegrade den dåvarande tabellettan Halmstad med 2–1 sedan Jesper Karlsson och Marokhy Ndione gjort varsitt mål. Tack vare den gulsvarta segern samtidigt som Malmö vann sin måstematch i den näst sista omgången mot Häcken så har det raffinerat nog blivit såhär.
– Att spela i U21 handlar ju om att utvecklas, men mot Malmö är det bara resultatet som räknas. Man vill bara köra hårt och vinna matchen, säger David Olsson.

U21 ALLSVENSKAN SÖDRA
Malmö FF – IF Elfsborg
Heleneholms IP, onsdag 9 augusti, avspark 15:00
Framåt gulsvart!

ELFSBORGS TRUPP
David Olsson, Tim Rönning
Christopher McVey, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Oscar Iglicar, Noel Jonsson, Rasmus Rosenqvist, Arian Kabashi, Hugo Svensson, Jesper Karlsson, Filip Schyberg, Mattias Özgün, Simon Olsson, Anton Thorsson, Filip Varenhed, Marokhy Ndione

TOPPSTRIDEN U21 ALLSVENSKAN SÖDRA
Häcken        14     7     4     3     30-14     25
Halmstad   14     7     4     3     28-14     25
Elfsborg      13     7     4     2     19-9        25
––––––––––––––––––––––––––––––
Malmö         13     7     2     4     30-20     23