Det räckte med ett oavgjort resultat för Elfsborgs U21 borta mot Malmö för att ta sig till A–slutspel och bli seriesegrare, och så blev det också.
0–0 slutade matchen som var U21’s åttonde hållna nolla i serien.

Förutsättningarna var glasklara inför den avslutande omgången av U21 Allsvenskan Södra. Vid vinst eller oavgjort för Elfsborg skulle gulsvart i egenskap av seriesegrare ta sig till A–slutspel som ett av tre lag från serien, men vid förlust skulle det istället bli fjärde plats i serien och respass till B–slutspelet.
På Heleneholms IP i Malmö tog MFF emot i en plötslig högsommarhetta, men det var inget som såg ut att drabba spelarna på planen särskilt mycket. Istället var det Elfsborg som från avspark tog hand dom taktpinnen och egentligen aldrig släppte den. Man var under den första halvleken sina himmelsblåa motståndare mer eller mindre överlägsna på samtliga punkter förutom målskyttet, även om gulsvart kom klart närmaste sedan Jesper Karlsson prickat ribban inifrån straffområdet i den 25:e matchminuten. Malmö hade ett halvt friläge, men David Olsson kom ut bra och stängde igen butiken så som han gjort så många gånger förr denna U21–säsong.
Elfsborg följde sin matchplan fullgott och gick till pausvila med 0–0, ett resultat som vid full tid skulle ge IFE seriesegern och en plats i A–slutspelet.

Någon skillnad på matchbild blev det inte i andra halvlek. Elfsborg kontrollerade, dominerade och attackerade medan defensiven satt precis där den skulle. En riktigt bra chans vaskades fram för IFE då Arian Kabashi mötte en hopplöst studsande boll, vilket blev till ett avslut över målet.
Det skulle dock aldrig bli något mål som avgjorde hela serien utan det var de uteblivna som stod för det. Malmö verkade inte riktigt orka en sista forcering, förutom på en hörna i de allra sista sekunderna av matchen då MFF skickade upp allt man hade, medan Elfsborg lugnt och metodiskt spelade sig ur varenda anfall man fick emot sig.
0–0 innebar inte bara serieseger och en plats i A–slutspel för Elfsborg, det var lagets åttonde hållna nolla och den totala summan av insläppta mål slutade på magiska nio på 14 matcher.
Nu väntar slutspel, först i form av ett gruppspel där Elfsborg ställs mot Brommapojkarna, Norrköping och Falkenberg i matcher både hemma och borta.
För att ta sig till SM–final måste Elfsborg vinna gruppspelet.

U21 ALLSVENSKAN SÖDRA – OMGÅNG 14
Malmö FF – IF Elfsborg 0–0
Elfborgs startelva: David Olssons – Christopher McVey, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib – Oscar Iglicar Berntsson, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Noel Jonsson – Jesper Karlsson, Arian Kabashi
Ersättare: Tim Rönning, Mattias Özgün, Filip Schyberg, Hugo Svensson, Anton Thorsson (40), Filip Varenhed
Varning, Elfsborg: Gustav Henriksson, Oscar Iglicar Berntsson

Eftersnack med Gustav Henriksson och David Olsson