Den 29:e augusti drar IF Elfsborg U21’s A–slutspel igång med bortamatch mot Brommapojkarna. De två andra motståndarna förutom BP är Falkenbergs FF och IFK Norrköping, och alla tre ska mötas både hemma och borta.
Kolla in hela spelschemat här nedan!

U21 Allsvenskan Södra fick en minst sagt rafflande avslutningen på grundserien då fem lag inom få poängs marginal gjorde upp om de tre platser som ledde till A–slutspel. Inför den avslutande omgången behövde Elfsborg få med sig minst ett poäng borta mot Malmö medan hemmalaget MFF var tvingade till att vinna matchen för att snuva just IFE på en plats, men efter en i det närmaste perfekt genomförd taktisk match fick gulsvart med sig det önskvärda 0–0 och vann med det resultatet serien och gick till A–slutspel som tabelletta.
Hela grundserien var förutom det uppenbara i seriesegern en rejäl framgång för IF Elfsborg. På 14 matcher tog man 26 poäng i den som sagt extremt jämna tabellen (två poäng ner till fjärdeplacerade Malmö som alltså missade A–slutspel) och det var defensiven som framför allt imponerade. Åtta gånger höll målvakten David Olsson och hans lagkamrater nollan och sammanlagt släppte man in ynka nio mål, vilket var det överlägset bästa försvaret i U21 Allsvenskan Södra.

Nu väntar alltså A–slutspel i form av ett gruppspel där fyra lag ingår. IF Elfsborg möter IF Brommapojkarna, Falkenbergs FF samt IFK Norrköping både på hemma– och bortaplan.
Elfsborg inleder borta mot BP 29 augusti för att sedan spela två raka hemmamatcher mot Falkenberg och Norrköping, datumen är 6:e respektive 11 september. Efter det bär det av till Östgötaporten för bortamatch mot Norrköping den 26 september, Falkenberg borta spelas 3 oktober och till sist avslutas A–slutspelet på hemmaplan för IFE:s del mot BP.
Elfsborg spelar i grupp 2 och vinnaren av den sex matcher långa serien ställs mot vinnaren av grupp 1 i en helt avgörande SM–final. I grupp 1 spelar BK Häcken, Djurgårdens IF, Halmstads BK och Åtvidabergs FF.

ELFSBORGS MATCHER I A–SLUTSPELET

29 augusti: IF Brommapojkarna – IF Elfsborg (Grimsta IP)
6 september: IF Elfsborg – Falkenbergs FF (Borås Arena)
11 september: IF Elfsborg – IFK Norrköping (Borås Arena)
26 september: IFK Norrköping – IF Elfsborg (Östgötaporten)
2 oktober: Falkenbergs FF – IF Elfsborg (Falkenbergs IP)
18 oktober: IF Elfsborg – IF Brommapojkarna (Borås Arena)

Folksam U21 A–slutspel Grupp 1

BK Häcken
Djurgårdens IF
Halmstads BK
Åtvidabergs FF

Folksam U21 A–slutspel Grupp 2

Falkenbergs FF
IF Brommapojkarna
IF Elfsborg
IFK Norrköping