Den 30 augusti går startskottet för IF Elfsborgs senaste samhällsprojekt; Glädje Tillsammans. I samarbete med Borås Stad och Erikshjälpen har Elfsborg nu en fantastisk möjlighet att ge barn och ungdomar med funktionsnedsättning och som kan springa en chans att spela fotboll och ha roligt tillsammans.

– Fokus ligger inte på att tävla utan allt bygger på att skapa relationer och ha roligt. Vi vill att alla ska känna sig välkomna i vår verksamhet så detta känns väldigt roligt, säger Mathias Strinäs som är en av projektets två tränare.
Tillsammans med Pontus Fahlström kommer han från och med den 30 augusti befinna sig på Ryda Sportfält en gång i veckan för att träna ungdomarna i fotboll.
– Jag har alltid värnat mycket om människor med funktionshinder. Min mamma har alltid jobbat inom omsorgen och det har gjort att hela vår familj på något sätt alltid varit engagerade. De här människorna sprider så oerhört mycket glädje, de ser aldrig några problem utan är alltid positiva och glada. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Mathias.
Redan nu i veckan drar förberedelserna igång för fullt. Pontus Fahlström är redan ute bland skolor och organisationer för att informera om Glädje Tillsammans.

Den 30 augusti klockan 18:00 går startskottet för Glädje Tillsammans på Ryda Sportfält.