IF Elfsborg U21 inleder i dag årets A–slutspel, och man gör det borta mot IF Brommapojkarna med start 16:00.
Läs om vilken gulsvart trupp som åker till Grimsta samt hur förutsättningarna är inför matchen.

FOLKSAM U21 A–SLUTSPEL GRUPP 2
IF Brommapojkarna – IF Elfsborg
Grimsta IP, tisdag 29 augusti, avspark 16:00

ELFSBORGS TRUPP
David Olsson, Oscar Baggesen-Gyllunger
Christopher McVey, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Oscar Iglicar Berntsson, Noel Jonsson, Chris Makindu, Arian Kabashi, Marokhy Ndione, Jesper Karlsson, Rami Kaib, Johan Andersson, Adrian Zeka, Mattias Özgün, Joakim Engström, Filip Varenhed, Hugo Svensson

BROMMAPOJKARNAS TRUPP
Viktor Göranzon, Christos Liantas
Victor Fors, Amadeus Sögaard, Hampus Myske, Simon Hirvonen, Matteo Catenacci, Jonas Tekali, Fredrik Hammar, Marko Nikolic, Andreas Tysk, Jacob Ortmark, Elis Gillberg, Gabriel Krstic, Viktor Gyökeres, Markos Issa, Jack Lahne, Elliot Eriksson-Asker

Nu drar IF Elfsborg U21’s A–slutspel igång, och man inleder i dag 29 augusti med bortamatch mot IF Brommapojkarna. Slutspelet spelas i form av ett gruppspel där Elfsborg, IF Brommapojkarna, Falkenbergs FF samt IFK Norrköping möts både på hemma– och bortaplan.
Efter dagens match som är den första i gruppspelet väntar två raka hemmamatcher mot Falkenberg och Norrköping, datumen är 6:e respektive 11 september. Efter det bär det av till Östgötaporten för bortamatch mot Norrköping den 26 september, Falkenberg borta spelas 2 oktober och till sist avslutas A–slutspelet på hemmaplan för IFE:s del mot BP.
Elfsborg spelar i grupp 2 och vinnaren av den sex matcher långa serien ställs mot vinnaren av grupp 1 i en helt avgörande SM–final. I grupp 1 spelar BK Häcken, Djurgårdens IF, Halmstads BK och Åtvidabergs FF.

Som säkert bekant så vann Elfsborg U21 Allsvenskan Södra efter en väldigt framgångsrik grundserie där defensiven var i det närmaste okrossbar. Endast nio insläppta mål på 14 matcher och åtta hållna nollor blev det strålande facitet som tog gulsvart till det så eftertraktade A–slutspelet. 19 gjorda imponerar kanske inte lika mycket, men å andra sidan så var effektiviteten slående genom hela serien där Arian Kabashi blev Elfsborgs bäste målskytt med sex mål, tätt följd av Marokhy Ndione med fyra gjorda.
IF Brommapojkarna slutade tvåa i U21 Allsvenskan Norra med 31 inspelade poäng på 14 matcher. Hela 46 mål blev det framåt och samtidigt som man släppte in 13 mål slutade målskillnaden på imponerande 33 plusmål.

FOLKSAM U21 A–SLUTSPEL GRUPP 2

Falkenbergs FF
IF Brommapojkarna
IF Elfsborg
IFK Norrköping

ELFSBORGS MATCHER I A–SLUTSPELET

29 augusti, 16:00: IF Brommapojkarna – IF Elfsborg (Grimsta IP)
6 september, 18:00: IF Elfsborg – Falkenbergs FF (Borås Arena)
11 september, 18:00: IF Elfsborg – IFK Norrköping (Borås Arena)
26 september, 16:00: IFK Norrköping – IF Elfsborg (Östgötaporten)
2 oktober, 17:00: Falkenbergs FF – IF Elfsborg (Falkenbergs IP)
18 oktober, 17:00: IF Elfsborg – IF Brommapojkarna (Borås Arena)