För sjätte året i rad har eleverna på Fristadskolan, under en dag som kallas Garissadagen, jobbat ihop pengar till Carl-Axel Ekmans Garissa. Och än en gång slog de nytt rekord med närmare 67.000 kr.

Under en dag utför eleverna alltifrån hemmasysslor, som att tvätta bilen eller klippa gräs, till att sälja hembakat. Projektet startade med att Carl-Axel tillsammans med IF Elfsborg var ute på Fristadskolan och föreläste om Garissa. Eleverna blev mycket berörda av Carl-Axels fantastiska arbete, och troligtvis bidrog det till den stora summan pengar de kunde lämna över i samband med IF Elfsborgs match mot Halmstads BK.

– Fristadskolans elever har jobbat ihop en riktigt imponerande summa. Både jag och Carl-Axel är oerhört tacksamma och tagna av engagemanget som finns hos eleverna, säger Johan Sjöberg.

Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse hjälper utsatta flickor i östra Kenya till ett bättre liv. Genom ett flickhem får de en trygg fristad och i skolor får de utbildning så att de kan skapa sig en framtid där de styr över sina egna liv. Stiftelsens enträgna kamp för att förhindra könsstympning har räddat många flickor från detta grymma ingrepp. Vill du veta mer om Insamlingsstiftelsen Garissa? Läs mer på garissa.se.