I kväll har det åter blivit dags för IF Elfsborgs U21 att spela i A–slutspelet, och vid seger ligger vägen mot SM–final vidöppen!
Gulsvart tar emot IFK Norrköping på Borås Arena, avspark 18:00, i en match som sänds live på Elfsborgs officiella Facebooksida. 

U21 ALLSVENSKAN, A–SLUTSPEL – OMGÅNG 3
IF Elfsborg – IFK Norrköping
Borås Arena, måndag 11 september, avspark 18:00
Det är GRATIS inträde på U21’s matcher, så kom och stötta gulsvart!

KAN DU INTE SE MATCHEN PÅ PLATS SÅ SÄNDS DEN LIVE PÅ ELFSBORGS FACEBOOK.

ELFSBORGS TRUPP
Tim Rönning, Oscar Baggesen–Gyllunger
Jesper Manns, Christopher Mcvey, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Noel Jonsson, Oscar Iglicar Berntsson, Jesper Karlsson, Per Frick, Filip Schyberg, Mattias Özgun, Anton Thorsson, Filip Varenhed, Hugo Svensson, Marokhy Ndione

IF Elfsborg är inför kvällens match mot IFK Norrköping gruppens enda lag med full poäng. Två matcher har spelats och lika många segrar har inkasserats, först besegrades BP med 3–2 på bortaplan för att sedan följas upp med en imponerande 4–1–seger mot Falkenberg på Borås Arena. Den sistnämnda var kanske lite extra imponerande då Elfsborg fick en man utvisad redan efter sju minuter, men trots tio man så länge så var klasskillnaden ordentlig och synlig matchen igenom.
Nu väntar IFK Norrköpings U21, ett lag som slutade på tredje plats i U21 Allsvenskan Norra, och för andra omgången i rad spelar Elfsborg på hemmaplan (Borås Arena). ”Peking” har inlett A–slutspelets gruppspel med att först spela oavgjort borta mot Falkenberg för att sedan förlora mot BP på hemmaplan, något som med andra ord ger Norrköping ett poäng efter två spelade omgångar och man har en målskillnad på 1–2.

Seger för IFE i kväll skulle i så fall innebära att man skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge inför den fortsatta fajten om en plats i SM–finalen. Då det är final direkt efter avslutat gruppspel är det således endast ett lag som går vidare till matchen där Sveriges bästa U21–lag ska krönas, något som gulsvart var snubblande nära att lyckas med föregående säsong.
De sju mål som Elfsborg hittills gjort i gruppspelet har delats upp nästan broderligt mellan fyra spelare. Arian Kabashi, Jesper Karlsson och Oscar Iglicar Berntsson har stått för två fullträffar var och Anton Thorsson som avslutade målskyttet mot Falkenberg har gjort ett.
Offensiven har kommit igång ordentligt i slutspelet efter att ha varit något sparsmakad i grundserien, och den defensiv som verkligen stod ut i grundserien då IFE släppte in endast nio mål på 14 matcher och höll magiska åtta nollor.
Till kvällens match har Per Frick blivit uttagen, Frick som så sent som i går gjorde mål i sin allsvenska comeback mot Kalmar efter att ha tvingats igenom en skadefrånvaro på nästan två månader. Han kommer fortsätta kriga och jaga efter formen, och då blir U21–matchen mot Norrköping ett viktigt steg.

Det har blivit en trevlig och uppskattad hösttradition att sända U–lagens spännande slutspelsmatcher på IF Elfsborgs Facebooksida, vilket vi också fortsätter med i kväll då IF Elfsborg och IFK Norrköping möts. Allt du alltså behöver om du inte kan se matcherna på plats (gratis inträde) är att ha ett konto på Facebook och sedan gå in på IF Elfsborgs officiella konto på FB för att se matcherna. Sändningen av Elfsborg–Norrköping är helt gratis och får ses som en välkommen tjänst för de som vill se U–lagens framfart men inte kan vara på plats. Matcherna kommer att kommenteras i form av uppdateringar i sändningens kommenteringsfält.

HÄR KAN DU SE U21’S SLUTSPELSMATCHER

https://www.facebook.com/ifelfsborg/