I samband med tisdagens match mot Djurgårdens IF stod GTS (Guligan tifo Support) för ett lyckat och mycket uppskattat tifo på Elfsborgsläktaren som mötte spelarna vid inmarsch.

Den så kallade OH-flaggan täckte hela Elfsborgsläktaren med det välkända budskapet ”heja di gule” och en av de äldre varianterna av IF Elfsborgs emblem. ”Di gule” är ett av de mest frekvent använda smeknamnen för IF Elfsborg och en del av föreningens västgötska identitet. Heja di gule är även en av låttilarna på Jan Öjlers klassiska LP  ifrån 1977 som är kultförklarad bland många Elfsborgssupportrar och numera även sjungs på läktarna.

GTS (Guligan Tifo Support) har sedan säsongen 2000  förgyllt IF Elfsborgs matcher med olika kreationer för att lyfta spelarna, hylla IFEs historia eller utvalda legendarer. GTS består av Elfsborgare som ideellt arbetar med att göra läktararrangemang kring Elfsborgsmatcher. Detta kan vara allt från handmålade flaggor som täcker hela läktare till ark som skapar ett stort mönster. Allt material finansieras av bidrag från enskilda Elfsborgare. GTS finansierar inte användning av olaglig pyroteknik. De senaste åren har dessa läktararrangemang eller ”tifon” som det ofta kallas tillverkats i olika lokaler som lånats ut av företag. GTS söker aktivt efter lokaler för att kunna tillverka tifon. Har du en lokal att låna/hyra ut? Maila info@guliganerna.se

I samband med kommande hemmamatch mot GIF Sundsvall 15 oktober kommer GTS att samla in pengar på hela Borås Arena för att bekosta kommande arrangemang. Vill du stötta verksamheten? Du kan redan nu swisha ditt bidrag till 123 029 48 27