Att skriva ett referat som detta med Elfsborgshjärta är inte så lätt  men vi gör ett försök och tar det från början…
Den 25:e omgången avslutades på måndagskvällen när Elfsborg tog sig till Skåne för match mot Malmö FF. En match man helst vill glömma då slutresultatet skrevs till förlust med 0-6.

Det var en ganska så trevlig start av Elfsborg som stod upp bra och spelade med en fembackslinje eller trebackslinje beroende på vem man frågar, men redan i den nionde matchminuten höll sig olyckan framme då Jörgen Horn styrde in ett Malmöinlägg i eget mål.
Elfsborg försökte stå upp och fick med en kvart kvar av halvleken en fin chans när Anders Randrup spelade vackert till Per Frick men han fick inte tag i bollen och den rullade över linjen. När Malmö kunde utöka till 2-0 via en styrning från Jon Jönssons fot var uppförsbacken tung och det var svårt att få grepp på hemmalaget. I paus byttes Joakim Nilsson ut till förmån för Alex Dyer. Utbytte Nilsson hade ett gult kort och Elfsborg försökte balansera mittfältet och spela sitt vanliga 4-4-2.

Nästa kalldusch kom i den 53:e minuten när Marcus Rosenberg utökade till 3-0 på straff. Ett par minuter senare kändes det som riktig ridå när Jörgen Horn fick sin andra varning och fick lämna planen.  Malmö trummade på och det kändes som att man gjorde mål i varenda anfall även om Kevin Stuhr Ellegaard stod för en fin insats och kan inte lastas för målen. Sett ur Elfsborgsögon så ville man i princip bara att matchen skulle ta slut och när den väl blåstes av så hade Malmö gjort sex mål.
Det finns inget mer att göra nu än att bryta ihop i dag, sen resa sig, knyta den gulsvarta näven och blicka framåt mot de avslutande fem matcherna.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 25
Malmö FF – IF Elfsborg 6-0 (2-0)
Mål: Jörgen Horn 9′ (SM), Jon Jönsson 40′ (SM), Marcus Rosenberg (54), Erdal Rakip (62), Anton Tinnerholm (72), Anton Tinnerholm (76)
Gult kort, Elfsborg: Joakim Nilsson, Jörgen Horn
Rött kort, Elfsborg: Jörgen Horn
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Anders Randrup, Jörgen Horn, Joakim Nilsson (46), Jon Jönsson, Adam Lundqvist – Simon Olsson, Simon Lundevall (83), Emir Bajrami (59) – Issam Jebali, Per Frick
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic (59), Daniel Gustavsson (83), Jesper Karlsson, Alex Dyer (46), Viktor Prodell
Publik: 16 212