IF Elfsborgs U21 tog borta mot Norrköping sin tredje seger på fyra matcher i U21–allsvenskans A–slutspel, och man fortsätter att toppa gruppen.
Slutresultatet skrevs till seger med 2–0 för IFE, och de gulsvarta målen gjordes av Rami Kaib och Marokhy Ndione.

Varje match är av yttersta vikt för Elfsborgs U21 just nu. I en grupp på fyra lag där endast gruppvinnaren går vidare till SM–final är varje poäng dyrbar, och segrarna såklart ännu mer.
Vinst blev det också borta mot ett starkt IFK Norrköping som inför matchen stod på två poäng jämfört med Elfsborg sju efter två segrar (Brommapojkarna och Falkenberg) och ett kryss (Norrköping på Borås Arena), vilket då ger gulsvart tio poäng efter fyra spelade matcher.
Detta innebär att det inför de två avslutande matcherna blir Elfsborg och Brommapojkarna som gör som finalplatsen, för det är BP på nio poäng som jagar närmast, och för Norrköping och Falkenberg är avståndet ointagligt.

Rami Kaib gav Elfsborg ledningen borta mot Norrköping i den 22:a minuten efter fint samspel med Jesper Karlsson. Kort därefter stod David Olsson i Elfsborgsmålet för en mycket fin och i slutändan avgörande räddning då han fredade sitt mål på sedvanligt sätt. Efter Elfsborgs ledningsmål tog gästerna över tillställningen, som fram tills dess var jämn, och skapade ett par riktigt giftiga chanser men inte fick någon utdelning innan pausvilan tog vid.
– Vi gick in i halvtid med vetskapen om att vi inlett våra andrahalvlekar dåligt i de tidigare matcherna, så vi pratade om att verkligen vara skärpta och göra jobbet direkt från avspark. Och precis det tycker jag att vi lyckades med jättebra under hela den andra halvleken. Det var rejält, fysiskt och på många sätt seniormässigt, säger en mycket nöjd tränare i form av Janne Mian.

Elfsborgs andra halvlek var framför allt försvarsmässigt strålande. Gulsvart gjorde allt rätt, vann närkamper och kom åt de allra flesta andrabollarna. Målet som fördubblade ledningen kom också efter en bra försvars– och duellprestation då Jesper Karlsson droppade ner på en av Norrköpings balansspelare, bröt bollen, passade vidare till Noel Jonsson som i sin tur nådde Marokhy Ndione som tog emot och smällde dit kvällens andra mål.
Efter 0–2 byttes Hugo Svensson in och tillsammans med Marokhy Ndione och Jesper Karlsson orsakade han stor oreda och skada i Norrköpingsförsvaret, vilket var en stark anledning till att hemmalaget aldrig gavs någon chans att få en chans till att ta sig tillbaka in i matchen.
– Det är väldigt mycket som var riktigt bra i dag. Vi gjorde jobbet i alla lägen och för varandra, vilket alltid är det viktigaste. Framför allt är det en kanoninsats försvarsmässigt från hela laget som bäddar för segern, vilket såklart känns jättebra, säger Janne Mian.

Elfsborg har två matcher kvar att spela av A–slutspelets gruppspel, mot Falkenberg borta 2 oktober och just huvudkonkurrenten Brommapojkarna på Borås Arena som avslutning 18 oktober. Det är i den sista matchen som det rafflande nog kommer att avgöras vilket lag som går till SM–final.

FOLKSAM U21 A-SLUTSPEL GRUPP 2
IFK Norrköping – IF Elfsborg 0–2 (0–1)
Mål: 0–1 (22) Rami Kaib, 0–2 (65) Marokhy Ndione
Elfsborgs startelva: David Olsson – Christopher McVey, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Jesper Manns (55) – Oscar Iglicar Berntsson, Noel Jonsson, Anton Thorsson (80), Rami Kaib – Marokhy Ndione, Jesper Karlsson
Ersättare: Oscar Baggesen-Gyllunger, Hugo Svensson (80), Mattias Özgün, Joakim Engström (55), Filip Varenhed