IF Elfsborg U21 kryssade borta mot Falkenberg, men det förändrar ingenting inför den rena gruppfinalen mot BP om drygt två veckor då det är en gulsvart seger som tar IFE till SM–final.

Matchen mot Falkenberg flyttades i sista stund från Falcon Alkoholfri Arena till Falkenbergs IP sedan den förstnämndas plan inte var i speldugligt skick, men det verkade inte röra Elfsborg så mycket i ryggen då man tog ett fast grepp om matchen och även ledningen efter en kvart genom Marokhy Ndione.
Falkenberg ställde upp med ett betydligt mer rutinerat lag rent ålders– och A–lagsmässigt då Elfsborgs saknade frekvent förekommande U21–spelare såsom Jesper Karlsson, Rami Kaib och Arian Kabashi sedan dessa är iväg på landslagsuppdrag respektive avstängd. Det märktes kanske framför allt i duellerna och närkampsspelet, men Elfsborg var spetsigare.

Lagen gick till halvtidsvila med Elfsborg i ledningen, och i den andra halvleken skulle saker och ting upprepa sig. Marokhy Ndione snappade upp bollen efter en tilltrasslad situation i Falkenbergs straffområde och gjorde utan pardon 0–2, och bara fyra minuter senare kunde Oscar Iglicar Berntsson utöka Elfsborgs ledning till 0–3. Detta i den 65:e minuten, vilket såklart ledde till att de flesta trodde att matchen var avgjord.
Så blev det dock inte, utan Falkenberg fick rejält med vind i seglen i minut 70 då man reducerade till 1–3 efter en hörna. I minut 78 dömde domaren straff till Falkenberg, och det verkade förvåna samtliga 22 spelare på planen då ingen verkade förstå vilket regelbrott som eventuellt hade begåtts.

Mål blev det i vilket fall, och med fem minuter kvar att spela tilldömdes FFF en ny straff efter en kollision mellan David Olsson i Elfsborgsmålet och en Falkenbergsspelare. Olsson bedyrade sin oskuld till att han varit angripare, men för döva öron. Även denna straff gick i mål och plötsligt var Falkenberg ikapp till 3–3, vilket också blev slutresultatet.
Att tappa en tremålsledning är naturligtvis inte godkänt, men som det såg ut på planen, med andra ord jämt, så var ett kryss kanske det mest rättvisa. Nu spelade  dagen resultat egentligen ingen roll för hur det blir med Elfsborgs vara eller icke vara i SM–finalen.
Den 18 oktober väntar en helt avgörande gruppfinal mot BP på Borås Arena, och den som vinner den matchen vinner gruppen och spelar SM–final senare i höst.

FOLKSAM U21 A–SLUTSPEL GRUPP 2
Falkenbergs FF – IF Elfsborg 3–3 (0–1)
Mål, Elfsborg: Marokhy Ndione 2, Oscar Iglicar Berntsson
Elfsborgs startelva: David Olsson – Christopher McVey, Gustav Henriksson, Filip Schyberg, Mattias Özgün – Anton Thorsson, Noel Jonsson, Joakim Engström, Oscar Iglicar Berntsson – Hugo Svensson, Marokhy Ndione
Ersättare: Camil Altun, Johan Andersson, Adrian Zeka, Chris Makindu, Danijel Ramadanovic, Filip Varenhed