Konstnären Shai Dahan smygstartade under onsdagskvällen på den enorma hyllningsmålning av Anders Svensson som ska pryda Borås Arena.
Under torsdagen satte arbetet igång på riktigt, med en kickoff som startskott där huvudpersonen Anders själv var närvarande.

Solen strålade över Borås Arena när klockan slog 13:00 på torsdagen. Framför den kortsida där minnesstenen för Klas Ingesson redan har en evig hedersplats möttes de nyfiket närvarande av det första utkastet av den enorma hyllningsmålning av Elfsborgsikonen Anders Svensson som från och med i dag kommer ta konstnären Shai Dahan 2-3 veckor att färdigställa.
Huvudpersonen själv, Anders Svensson, blickade storögt upp mot den över 300 kvadratmeter stora avbildningen av sig själv, och försökte hitta de rätta orden för att beskriva känslan.
– Jag känner mig oerhört hedrad och stolt men det är lite svårt att ta in, att se en enorm målning av sig själv. Det är ju få spelare som blir uppmärksammade på det här sättet och det känns verkligen som ett nytänk av Elfsborg, vilket känns ännu mer speciellt och hedrande för mig, säger Anders Svensson.

Konstnären Shai Dahan kommer nu ägna de kommande veckorna att först färdigställa den enorma väggmålningen och sedan påbörja ytterligare en väggmålning föreställande Anders Svensson på andra sidan gaveln, och där framställa en målning på Svensson som ska visa upp ikonens styrkor som spelare. Shai Dahan känner även han en stor stolthet över att få vara den som får genomföra detta.
– Det är verkligen en stor ära. Väggen är gigantisk och att göra en sådan här stor målning var det enda sättet som jag tyckte kunde leva upp till Anders storhet och på så vis ära hans insatser och framgångar för Elfsborg. Och för mig personligen som konstnär går det helt i linje med vad vi har lyckats åstadkomma i Borås de senaste åren, säger Shai Dahan som är hjärnan bakom den världskända street art–festivalen No Limit.

IF Elfsborgs ordförande Bosse Johansson och klubbchef Stefan Andreasson har såklart varit involverade i processen med den unika hyllningen av Anders Svensson från första början, och nu när arbetet gått in i ett så handfast stadie var de väldigt nöjda.
– Vi är väldigt stolta över denna hyllning och såklart över Anders, vår ikon. Borås är en stad som satsar på både fotboll och kultur, så detta känns som en naturlig och samtidigt unik sak för oss att få till, säger Bosse Johansson.
Stefan Andreasson redogjorde för tankarna bakom den unika hyllningen:
– Vi har sedan Anders Svensson avslutade sin framgångsrika karriär försökt hitta ett sätt att hedra honom från IF Elfsborgs sida, och i samband med andra diskussioner vi har haft med konstnären Shai Dahan så växte en idé fram om att göra en målning på Borås Arena. Sedan dess har vi försökt att göra det möjligt och äntligen är vi här i dag för de första penseldragen! Anders blir förmodligen den första fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet, så det känns väldigt spännande och häftigt på alla sätt, säger Andreasson.