Det spelades final i junior-DM när IF Elfsborg tog emot Skövde AIK på Borås Arena under onsdagskvällen. 

Borås Arena bjöd på ett mörkt höstväder då IF Elfsborgs U17-trupp tog emot Skövde AIK i finalen för junior-DM. Elfsborg inledde sin resa i DM med att vinna mot Fristad/Sparsör/Borgstena med hela 11–0. I åttondelsfinalen vann laget mot Våmbs IF med 8–1. Kvartsfinalen mot Gerdskens BK var också en tämligen enkel seger med 6–0 på Borås Arena. Semifinalen spelades i slutet av augusti och blev en betydligt tätare match. Då spelade gulsvart på bortaplan mot Skoftebyn/Trollhättans BoIS. 2–1 segern gav en finalplats mot Skövde AIK, ett Skövde som vann komfortabelt med 6–0 mot Vara i sin semifinal.

Elfsborg och Skövde har tidigare stött på varandra flera gånger och därmed ytterligare en gång denna onsdag på Borås Arena. Första halvlek blev lite av ett ställningskrig där Elfsborg hade mer boll, var vassare och försökte få hål på Skövdes nolla. Trots ett gäng chanser gick Elfsborg mållösa ur första halvlek, likaså Skövde som dock hade ett par riktigt bra chanser att ställa frågor till Elfsborgs försvar också.

I den andra halvleken kom Elfsborg ut riktigt starkt och tryckte verkligen på för att ta ledningen, något man också gjorde efter drygt fem minuter in i andra halvlek när Mentor Kelmendi satte dit ledningsmålet. Det dröjde dock inte särskilt många minuter innan Skövde kunde nicka in kvitteringen genom Simon Jonsson och därmed likaläge igen. Skövde fick energi och tog tag i spelet en liten stund, skapade några chanser men Elfsborg skulle visa en bra kvalitet och styrka. Med mindre än kvarten kvar kunde Elfsborg ställa om, rullade bollen snabbt mellan lagdelarna och kunde förvalta den fina omställningen till 2–1, återigen Mentor Kelmendi målskytt.

Elfsborg hade sedan tämligen god kontroll i matchslutet, Skövde försökte jaga ett kvitteringsmål men hemmalaget gjorde det svårt. Därmed kan Elfsborg titulera sig som mästare i junior-DM 2018!

IF Elfsborg – Skövde AIK 2–1 (0–0)

Startelva: 1. Sebastian Jonsson, 2. Jacob Ejerblad (K), 3. Gustav Broman, 4. Jonathan Levinsson, 5. Makwan Sawsani, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Jack Cooper Love, 9. Mentor Kelmendi, 10. Gustav Apelkvist, 11. Daniel Miljanovic
Ersättare: 12. Rasmus Swahn, 13. Victor Gustafsson, 15. Jasmin Redza, 30. Camil Altun