Fyra matcher återstår av årets allsvenska säsong, och nu vill Per Frick och hans lagkamrater få till en nystart fylld av mod, energi och intensitet.
– Vi ska våga spela vårt spel och ha energi i laget under de sista matcherna, det blir oftast bäst när man slappnar av och bara kör, säger Frick.

Den tyngsta perioden ligger bakom Per Frick och hans kamrater i IF Elfsborgs A–trupp, det är det enda sättet som man måste se det på. Den senaste tidens turbulens och minst sagt undermåliga resultat har inte på något sätt försvunnit ur minnena och det har definitivt tagits lärdom av dem, men att leva i det sportsligt förflutna och förbanna sitt egna öde är inget som tjänar någon.
– Alla vi känner att vi har varit delaktiga i det som hänt, och de dåliga resultaten går såklart inte att snacka bort eller ursäkta, framför allt inte de mot Malmö eller AIK. Det har gått sämre än vad vi spelare och klubben har velat, och utan tvekan sämre än hur förväntningarna är på oss. Det som har hänt har dock hänt, och nu har vi gått samman som grupp och kommer att göra vårt yttersta för att få till en bra avslutning, säger Per Frick som inför söndagens match mot Sundsvall har stått för sju seriemål under årets säsong.

Och allt börjar på träningsplanen. Återgå till grunderna, hitta energin och modet tillsammans som grupp. Veckans träningspass som ska leda fram till söndagens match mot GIF Sundsvall har varit helt lysande ur samtliga ovan nämnda perspektiv, det är för de som inte bevittnat passen ett heligt löfte. Det har sprakat om IF Elfsborg.
– Vi måste kunna ställa krav och utmana varandra, och det har vi gjort sedan en tid tillbaka. Alla känns väldigt taggade, fokuserade men samtidigt också avslappnade. Har vi bra träningar där alla verkligen kör 100 procent så blir vi också bättre som både individer och lag. Är det någon som går på 80 procent gör det träningen sämre och svårare för de andra, men så är inte fallet nu. Alla är på det klara om vad vi måste göra, och vi ska till en början visa det på söndag mot Sundsvall, säger Per Frick.

De fyra matcher som återstår av den allsvenska säsongen är i tur och ordning mot Sundsvall hemma nu på söndag 15/10, AFC Eskilstuna borta lördag 21/10, Östersund borta lördag 28/10 samt avslutningen mot Norrköping hemma på Borås Arena söndag 5/11. Fyra matcher där tolv poäng ligger i den sammanlagda potten. Under ledning av Janne Mian och Nemanja ”Mance” Miljanovic har Per Frick och IF Elfsborg ett mål och flera tankar.
– Vi ska våga spela vårt spel och få med oss lagets nuvarande energi under de sista matcherna, det blir oftast bäst när man slappnar av och bara kör. Den drivkraften som vi har nu ska ligga som grund för inte bara resten av säsongen utan även in i nästa års försäsong och ännu längre fram. Vi ska visa vad vi kan och vad vi går för, säger Per Frick med en orubblig övertygelse i rösten.