Onsdag 18/10 avgörs allt för IF Elfsborg U21! Det är endast vinst som gäller för gulsvart när man tar emot Brommapojkarna på Borås Arena, för vid tre poäng så spelar man SM–final.
Matchen startar 17:00 och livesänds på Elfsborg Play för de som inte kan se den på plats!

Avgörandets stund har kommit! IF Elfsborg U21 tar under onsdagen emot Brommapojkarna i en match där förutsättningarna är glasklara; vinst för Elfsborg och gulsvart spelar SM–final, oavgjort eller seger för BP och gästerna spelar SM–final.
Det är med andra ord precis som en semifinal, med de rafflande orden vinna eller försvinna som gäller för IF Elfsborg.
Efter en lång och väldigt framgångsrik säsong för U21 har det nu alltså kommit till en punkt där allt avgörs av 90 minuters spel, antingen så är säsongen över eller så får man spela final, det finaste som finns och det som såklart alla är ute efter.
I grundserien var det den minst sagt ramstarka defensiven som gjorde att U21 tog hem seriesegern med 26 inspelade poäng på 14 matcher. I målskillnaden 19–9 ryms också åtta hållna nollor för David Olsson och en intern skytteligavinnare i form av Arian Kabashi på sex gjorda.

I slutspelet som till en början spelas som ett gruppspel inledde IFE med en stark bortaseger mot Brommapojkarna (2–3) och följde därefter upp med seger mot Falkenberg hemma med 4–1, oavgjort hemma mot Norrköping (2–2) och sedan ny bortaseger mot Norrköping med 2–0.
Inför den näst sista omgången av A–slutspelets gruppspel kunde Elfsborg ta ett rejält kliv mot SM–finalen, men man tappade en tremålsledning och fick ”bara” med sig ett poäng efter 3–3 borta mot Falkenberg.
Det sistnämnda resultatet plus att BP slog Norrköping i sin nästa sista gruppspelsmatch innebär att det inför onsdagens match lagen emellan på Borås Arena är glasklara förutsättningar. Vinner Elfsborg så spelar man SM–final, blir det oavgjort eller vinst för BP spelar de final.

Matchen börjar 17:00 på Borås Arena och vi hoppas självklart att så många som möjligt sluter upp för att stötta gulsvart på plats, men som en fin service till de som inte har möjlighet att ta sig till arenan så kommer Elfsborg–BP att sändas på Elfsborg Play till en kostnad av 29 kronor.
KLICKA HÄR eller på bilden här nedan för att komma till sändningen som startar 16:55. Det går alldeles utmärkt att köpa sändningen i förväg, och det krävs registrering för att sedan få tillgång till matchen.

ELFSBORGS TRUPP PUBLICERAS ONSDAG 18/10 12.00