Målfarlige Jesper Karlsson ingår i U21:s startelva som idag tar emot BP på Borås Arena. Vinst innebär SM-final – oavgjort eller förlust; säsongen är över.

Hur går dina tankar inför matchen Jesper?
-Det är bara vinst som gäller, att våga gå ut och spela som vi brukar. Vi brukar få ut det bästa av varandra och är bra på att hitta igenom lagdelarna. Vi har spelat jättebra genom hela slutspelet men inte riktigt fått med oss resultaten. Flera oavgjorda matcher har gjort att vi hamnat i det här läget vilket är lite segt så nu är det bara vinst som gäller.

Vad har du att säga om motståndet – Brommapojkarna?
-Det är ett skickligt lag med många unga duktiga spelare – kända för att rulla mycket boll. Sist vi möttes, i augusti tror jag, vann vi med 3-2, borta på Grimsta så det har vi med oss och kommer göra allt för att vinna.

Hur är läget med Jesper Karlsson annars? Du kom nyligen hem från landslagsläger med U20 där ni spelade två matcher mot Danmark där du stod för tre mål och en assist!
-Ja, det var kul, alltid kul att få göra mål! Danmark är skickliga men första matchen spelade vi på en extremt dålig plan. Efter uppvärmningen var mattan kaos så då var de inte lika bra som i andra matchen. Vi vann den första med 3-2, den andra slutade 2-2. Rami (Kaib) och Ibro (Dresevic) var också med och vi spelar bra ihop så det var kul.

Du har snart gjort din första säsong i Elfsborg och det har framför allt gått bra för dig i U21 där du har gjort många mål, nu senast i fyra, fem matcher i rad. Hur känns formen tycker du och hur vill du sammanfatta året så här långt?
– Det har gått riktigt bra i U21 och framför allt de två senaste månaderna tycker jag att det har känts riktigt bra vilket ger självförtroende inför framtiden. Däremot har jag inte fått lika många chanser i A-laget som jag hade önskat och det är jag såklart inte nöjd med. Till viss del får jag se det här som ett startår där jag har utvecklats mycket, både som spelare och människa men självklart är målet att blir ordinarie i A-laget.

På vilket sätt har du utvecklats i år tycker du?
– Spelmässigt har jag lärt mig veta exakt vad jag ska göra, både i ytterrollen och anfallsrollen. Jag har gjort många poäng i U21 och egentligen förbättrat och putsat på allt – avslut, effektivitet, styrka och teknik. Nu ska jag och vi se till att avsluta den här hösten på allra bästa sätt, visa hjärta för Elfsborg och göra allt vi kan – sen är det bara att flytta fram fokus på nästa år, fortsätta kämpa och utvecklas vidare.