Det blir en riktig superhelg för alla gulsvarta! U17 och U19 spelar SM–semifinaler på Borås Arena, lördag respektive söndag. Båda matcherna livesänds på Elfsborg Play för de som inte kan bevittna dramatiken på plats!

Bortanför A–lagets 28:e allsvenska match för året, borta mot AFC Eskilstuna på lördag, går IF Elfsborgs elitlag in i det avgörande skedet av säsongen. Efter att ha vunnit sina serier, U17 Allsvenskan Södra respektive U19 Allsvenskan Södra, i storartad stil ska båda lagen spela SM–semifinal på hemmaplan under den kommande helgen.

U17 möter AIK på Borås Arena med start klockan 14:00, lördag 21 oktober. Gulsvart vann sin serie med tre poängs marginal ner till andraplacerade Malmö FF, men ner till tredjeplatsen (och missat slutspel) var det hela elva poäng, så med målskillnaden 73–33 var det en defilering in till den sista omgången som gällde för Elfsborg. Motståndarna AIK slutade på andraplats i U17 Allsvenskan Norra med 55 inspelade poäng på 26 matcher, målskillnaden skrevs till 67–35.

U19 tar emot Täby FK på söndag klockan 15:00, även detta på Borås Arena. Elfsborg fixade seriesegern i U19 Allsvenskan Södra med flera omgångar kvar att spela, och till slut blev det en marginal på åtta poäng ner till tvåan IFK Göteborg. Den gulsvarta målskillnaden var 65–23 på 26 spelade matcher. Gästerna Täby slutade på andra plats i U19 Allsvenskan Norra med en poängskörd på 51 poäng över 26 matcher, målskillnad 58–32.

Det är vinna eller försvinna för både IF Elfsborgs U17 och U19 under den kommande helgen, vilket såklart blir något alldeles extra spännande. Vid eventuella SM–finaler för gulsvart kommer dessa spelas på hemmaplan, det har redan lottats fram.
Båda SM–semifinalerna på Borås Arena kommer att sändas live på Elfsborg Play för de som inte kan följa dramatiken på plats, kostnaden för en sändning är 29 kronor.
För att komma till sändningarna kan du klicka på matchernas respektive länkar här nedan.
Framåt gulsvart!

LIVESÄNDNINGAR

SM–SEMIFINAL 1
U17: IF Elfsborg–AIK 14:00 (Borås Arena) – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!

SM–SEMIFINAL 2
U19: IF Elfsborg–Täby 15:00 (Borås Arena) – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!