I årets näst sista bortamatch tog man sig till Tunavallen och möte med AFC Eskilstuna. Issam Jebali blev segerregissör med sina två mål när Elfsborg vände och vann med 3-2.

Hemmalaget AFC Eskilstuna var hungriga från start och Elfsborg var inte med på banan i de inledande minuterna och redan efter 90 sekunder fick Kevin Stuhr Ellegaard vittja nätet när Ferid Ali tämligen ostört kunde nicka in ledningsmålet. En tuff start för Elfsborg som inte alls vek ned sig utan växte med uppdraget att kvittera. Och det var nära att målskörden skulle utjämnas redan i den 5:e minuten efter att Simon Lundevall spelat fram Viktor Prodell, som tillsammans med Lasse Nilsson hade fått förtroendet på topp men när han vände runt och sköt mot mål fick han inte styr på kropp och kontroll och skottet hamnade en liten bit utanför. En fingervisning om att Elfsborg ville mer och blev piggare och piggare. Simon Lundevall, Elfsborgs assistkung var onekligen på spelhumör och var ett hot mot hemmalagets backlinje även om den sista skärpan saknades. Han skulle dock få utdelning och sätta ett ytterligare ett streck i assistkolumnen i den 26:e minuten när hörnan han slog hamnade på Issam Jebalis fötter. Issam hade parkerat strax innanför straffområdeslinjen och när hörnan passerade samtliga spelare stod han där och med en patenterad halvvolley rakade han in kvitteringen. Elfsborg ville mer och Issam Jebali ville gärna få till ett mål till och sett till de chanser Elfsborg skapade i första halvlek borde det nog ha varit ett eller två mål till för bortalaget men när domaren blåste för halvtid så var det alltjämt likaläge.

Andra halvlek började lite som den första slutade med böljande spel åt båda håll och att det ”bara” stod 1-1 i paus var i underkant med de chanser som man visade upp under första fyrtiofem minuterna. Endast ett par minuter in i halvleken fick Elfsborg frispark med en armlängds avstånd utanför AFC:s straffområde och Simon Lundevall fick chansen. En fin frispark som dock träffade muren och rensades undan. Ett par minuter senare var det dags igen, på nästan samma plats. Denna gången bytte Elfsborg skytt och fram klev Issam Jebali och den vackra bollbanan var helt otagbar för hemmalagets målvakt och ledningen var ett faktum. En ytterst fin och känslig högerfot som man kan visa om och om igen. Issam Jebali var het, riktigt het och hade bud på både 3:an och 4:an på sin, för dagen högerkant. AFC Eskilstuna skulle dock få kvittera med en fint skott av Chidi Dauda Omeje i den 70:e minuten och det blev nerv i matchen. Knappt hade hemmalagets supportrar slutat jubla innan Viktor Prodell kunde göra Elfsborgs tredje mål för kvällen som skulle visa sig bli matchvinnande. Hemmalagets forcering i slutet var resultatlös och Elfsborg kunde ta hem årets tredje bortaseger för säsongen. En riktigt skön sådan. Att få med sig ett par segrar på senhösten är viktigt inte minst för självförtroendet utan även känslan att man är på rätt väg inför 2018.

Efter matchen sade Samuel Holmén såhär till CMore:
– Skön seger. Vi spelar hyfsat och släpper in lite billiga mål men vi lastar in 3 poäng i bussen. Issam Jebali gör en fin match på högerkanten med sina mål. Vi vill avsluta positivt och nu har vi två vinster i rad. Det kan vi bygga vidare på. Mycket vi kan ta med oss till nästa match.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 28
AFC Eskilstuna – IF Elfsborg 2-3 (1-1)
Mål: Ferid Ali (2′), Issam Jebali (26′, 59′), Chidi Dauda Omeje (70′), Viktor Prodell (71′)
Gult kort, Elfsborg: Samuel Holmén, Emir Bajrami
Rött kort, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Jesper Manns (66′), Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Samuel Holmén, Alex Dyer (76′), Issam Jebali – Viktor Prodell (80′), Lasse Nilsson
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist (76′), Daniel Gustavsson (66′), Jesper Karlsson, Emir Bajrami (80′)
Publik: 2177