Vi vill tacka alla våra partners som var med och gjorde årets storstadsresa så trevlig och minnesvärd. Det är ett sant nöje att arrangera resor som denna tillsammans med er och trots att vi fick lämna Stockholm utan sportsliga poäng så gjorde vi det ändå med en känsla av värme och glädje. Stort tack till alla inblandade!

Lördagsmorgonen den 30 september möttes våra pigga och förväntansfulla Elfsborgspartners för att bege sig mot Stockholm och årets storstadsresa. Det blev början på en mycket trivsam och uppskattad helg. Fem fullastade bussar lämnade ett soligt Borås vid 8-tiden och den fem timmar långa resan gav alla ett ypperligt tillfälle att lära känna nya ansikten och delta i en och annan frågesport och musikquiz. I Mantorp intogs en tidig men god salladslunch i ett strålande härligt höstväder.
Väl framme på Quality Hotel Globe i Stockholm välkomnades vi i lobbyn med gulsvarta färger och Elfsborgsloggan vilket gjorde att vi på en gång kände oss som hemma. Hotellets lobby är mycket trivsam och perfekt för nätverkande under lättsamma och enkla former. Många valde att mingla runt och hälsa på såväl välbekanta som nya ansikten medan en del valde att tillbringa eftermiddagen på stan i det vackra höstvädret.

19:30 inleddes kvällens festligheter med mingel och påföljande trerätters-middag. Efter att klubbchef Stefan Andreasson hälsat alla hjärtligt välkomna höll Mats Enquist, generalsekreterare på SEF ett intressant tal om svensk fotbolls betydelse och även vad IF Elfsborg betyder inom svensk fotboll. Vår mäster-imitatör Marcus Hedelin, numera på Speed Group, gjorde ett bejublat framträdande vilket följdes av en intervju med assisterande förbundskapten Peter Wettergren som bland annat berättade om läget inför den då kommande landskampen mot Luxemburg.
Därefter var det dags för den temporära sponsorskören, Giallonero , att från scen promota välgörenhetskonserten ”Marching for Love”, med klassikern Pata Pata, detta under ledning av dirigent och körledare Linda Olsson (Wettergren). En mycket trevlig middag avslutades med artisten Nina Söderqvist och kvällen toppades i gulsvarta tecken då Adam Englund äntrade scenen och sjöng sin ”Här står du aldrig ensam”.

Efter den mycket trevliga lördagen bjöd söndagen på lunch och uppladdning inför matchen mot AIK. A-lagets tränare Janne Mian var på plats för att prata om läget i truppen samt dra dagens gulsvarta startelva. Därefter presenterade styrelsens Mats Karlsson, tillika VD på Staples, Elfsborgs Vedad Aganovic som på ett mycket personligt vis berättade om arbetet inom Vi Tillsammans. Lunchen avslutades i mycket positiva lag med att ordförande Bosse Johansson och klubbchef Stefan Andreasson tillsammans med Folksams chef för Affär & Idrott, Lars-Inge Svensson signerade ett nytt tvåårsavtal.
Nöjda och glada lämnade vi Quality Hotel Globe för Friendas Arena och avspark. Väl på plats placerades vi precis över Guliganerna och fick uppleva en match där AIK tyvärr blev för svåra för Elfsborg.

Nu blickar vi framåt. I skrivande stund återstår två allsvenska matcher samt vår fantastiska Elfsborgsgala lördagen den 18 november på Åhaga. Inbjudningar har gått ut så håll utkik och anmäl er till en av årets absoluta höjdpunkter! Dessutom har vi en söndag att se fram emot med två SM-finaler på Borås Arena. U19 möter IFK Göteborg och U17 tar emot Malmö FF.  Även Elfsborgs U21 är i SM-final så framtiden ser ljus ut för gulsvart. På återseende och återigen – stort tack för senast!

Vi Tillsammans!
IF Elfsborg