29 oktober blir en riktig supersöndag på Borås Arena, med dubbla SM–finaler för Elfsborg! Klockan 13:00 möter IF Elfsborg U19 den stora rivalen IFK Göteborg och 16:30 möter gulsvarts U17–lag Malmö FF i sin final.
Det är fri entré på båda matcherna som gäller!

Kommande helg lär bli minst sagt rafflande för IF Elfsborg. Söndagen 29 oktober blir en riktig supersöndag då både IF Elfsborg U17 och U19 spelar sina SM–finaler på hemmaplansfördelens Borås Arena. Detta efter att lagen vunnit sina respektive semifinaler under den gångna helgen, den ena matchen mer spännande än den andra.

Finaldagen sparkar igång 13:00 då U19 tar emot IFK Göteborg i ett laddat västderby. Lagen spelade i samma serie, U19 Allsvenskan Södra, och möttes således två gånger under den gångna säsongen. I de matcherna blev det 1–0 till Elfsborg i hemmamötet och 1–1 i Göteborg. Serien vanns i överlägsen stil av IFE, åtta poäng ner till tvåan Göteborg.
Elfsborg U19 slog ut Täby i sin semifinal efter ett osannolikt straffdrama (1–1 efter ordinarie tid och förlängning) där målvakten Tim Rönning blev gulsvart superhjälte då han först tog en straff och sedan satte dit den avgörande i den elfte straffomgången.

Klockan 16:30 är det dags för nästa SM–final på Borås Arena. IF Elfsborg U17 möter då Malmö FF i en match som förutom den eviga äran att kunna titulera sig svensk mästare vid vinst även innebär en biljett till UEFA Youth League, bäst beskrivet som Champions League för ungdomslag.
Även här stod IFE som seriesegrare, då i U17 Allsvenskan Södra, medan Malmö hamnade på positionen efter, tre poäng bakom.
Elfsborg U17 vann sin SM–semifinal mot AIK på Borås Arena med 2–1 efter att Jesper Sandberg Hesselgren och Prince Isaac Kouame gjort varsitt mål.

Inträdet till bägge SM–finalerna på Borås Arena kommer att vara gratis och vi hoppas på så mycket publik som möjligt, men för de som inte kan följa dramatiken på plats kommer finalerna livesändas på Elfsborg Play. Mer information om dessa sändningar kommer vid ett senare skede.

SUPERSÖNDAG 29/10

U19: IF Elfsborg – IFK Göteborg (13:00)
U17: IF Elfsborg – Malmö FF (16:30)