Vi kände Tim Rönning, IF Elfsborg U19’s  superhjälte i SM–semifinalen mot Täby, på pulsen inför söndagens gastkramande SM–final mot IFK Göteborg.

Tim Rönning; hur går dina tankar inför finalen mot IFK Göteborg?
– Det är ju de här matcherna man vill spela – slutspel och framför allt final. Att det nu blir blåvitt hemma gör det ännu mer speciellt. Jag ser fram emot det men vi måste upp till vår högstanivå och visa vad vi kan – spela som vi kan. Gör vi det är vi svårslagna. Göteborg är skickliga på det de gör, de är defensivt väldigt samlade och kompakta och när de väl får sina lägen är de farliga. Det gäller att inte tappa boll på fel ställe mot Göteborg, då kan det smälla rejält. Vi har mötts två gånger tidigare i år, första vann vi med 1-0 hemma och sen 1-1 borta. Vi har bra moral i laget, legat under i flera matcher men vänt och vunnit så vi tror mycket på det här – bara vi kommer upp i högstanivå.

Vad säger du om semifinalen mot Täby då – en riktig rysare där du blev matchhjälte i dubbel bemärkelse. Vilket straffdrama!
– Ja, det blev onödigt spännande. Som målvakt har man ändå allt att vinna när det kommer till straffar men jag är inte världens bästa på det, har inte hamnat i de lägena utan detta var min första straffläggning. Vi hade varit bäst hela matchen och ledde länge innan de kvitterade så lite nervös var jag allt men nervös på ett bra sätt.

Efter tio omgångar var det fortfarande inte avgjort. Alla laget hade skjutit och det var bara du kvar. Hur tänkte du då – inför den elfte omgången?
– Jag sa lite på skämt till linjedomaren när jag gick förbi att ”nu ska jag avgöra det här – först rädda deras, sen sätta våran” och så blev det så. Jag gick fram och ställde lite frågor till deras straffskytt, försökte komma in i hans huvud och sen slog han bollen i högerhörnet och jag gick rätt.

Och sen skulle du själv lägga din straff?
– Ja, jag tänkte bara att ”nu ska bollen bara in”. Jag hade en bra känsla, tänkte inte så mycket – bara på att få den högt. Deras målvakt hade chansat och slängt sig lågt på de andra straffarna så jag körde högt. Han har en hand på den men den går in. Det var en helt magisk känsla – underbart!

Och vilken matchhjälte du blev!
– Ja, men alltså… vi är ett lag och vinner och förlorar tillsammans. Vem som avgör spelar ingen som helst roll för mig – bara någon gör det men det var första målet i Elfsborgströjan och det var ändå kul!

Grattis Tim och stort lycka till i finalen!
– Tack så mycket!

 

SM-FINALERNA PÅ BORÅS ARENA PRESENTERAS I SAMARBETE MED: