Elfsborg hade sparat den längsta bortaresan till sist när man mötte Östersunds FK på lördagseftermiddagen. Det blev ingen rolig historia och förlust med 4-1.

Elfsborg började matchen piggt och borde haft ledningen efter ett JÄTTELÄGE för ”DG” i minut 2, som kom helt fri från halva planen, men han valde att avsluta vid straffområdesgränsen även om han kunde gått mer eller mindre hela vägen fram till mål. Mål där och matchen hade kunnat ta en annan form än vad den gjorde. Det var fartfyllt och underhållande från sekund ett, från båda lagen och Elfsborg lyckas bra med sin höga press när man väl försökte sig på den.  Östersund svarade med att stå lågt i försvarsspelet, för ovanlighetens skull. Halvvägs in i halvleken tvingades Kevin Stuhr Ellegaard till en riktigt vass benparad. Elfsborgs skulle ca tio minuter senare få riktiga ödesminuter när ÖFK kunde göra 1-0 på hörna där målskytten fick slå in sin egna retur och efter avspark blev Issam Jebali av med bollen i sämsta tänkbara läge, och fri gata gavs och det blev även mål. Efter 2-0 skapade ÖFK ett fruktansvärt jobbigt tryck på IFE och gulsvart fick bara jaga boll. I slutskedet av halvleken kunde ÖFK peta in ytterligare en boll och kunde därmed gå till halvtidspaus med tre mål mot noll.

Andra halvlek startade inte bättre, då ÖFK fick straff i den 48:e minuten efter att Jesper Manns varit för brysk med att freda sitt mål. Issam Jebali gjorde plats för Jesper Karlsson som var väldigt pigg i sitt inhopp och bytet bar lite frukt för Elfsborg. I den 61:a minuten var Simon Lundevall så nära på att få in något form av hopp i matchen när han fick stå alldeles fri vid straffpunkten men Andreas Andersson, tidigare reservmålvakt i just Elfsborg var numret större och kunde göra en superräddning med sin vänsterhand. Matchen jämnades ut något även om ÖFK ägde den mesta av bollen och skapade de mesta av chanserna. En jobbig eftermiddag var till ända, trots en höjning mot slutet av matchen från Elfsborgs sida. Slutresultatet skrevs till 4–1 efter att Viktor Prodell reducerat på tilläggstid. Nu är det full fokus på avslutande matchen mot IFK Norrköping den 5 november.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 29
Östersunds FK – IF Elfsborg (3-0)
Mål: Sotirios Papagiannopoulos (29′), Fouad Bachirou (30′), Saman Ghoddos (42′), Brwa Nouri (48′), Viktor Prodell (90+1′)
Gult kort, Elfsborg: Jörgen Horn
Rött kort, Elfsborg:
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Jesper Manns, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Alex Dyer, Daniel Gustavsson – Issam Jebali (54′), Viktor Prodell, Lasse Nilsson (41′)
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson, Rami Kaib, Christopher McVey, Jesper Karlsson (54′), Emir Bajrami (41′)
Publik: 5081