Den årliga ungdomsavslutningen är en lång tradition inom IF Elfsborg och under torsdagskvällen var det dags igen för priser, utmärkelser och avtackning för våra yngsta spelare. Avslutningen hölls i Parkhallen och det var minst sagt välbesökt då Elfsborgs yngsta spelare och deras ledare samt föräldrar kom på besök för en härlig helkväll.

Joakim Johansson agerade konferencier på ett strålande sätt och efter det obligatoriska fikat var första punkten på programmet intervjuer med A-lagsspelare. Dagens gäster var Samuel Holmén och David Olsson som fick berätta inför de 250 ungdomsspelarna lite om hur det är i A-laget och vad som krävs för att nå dit. Båda två började sin Elfsborgstid i ungdomssektionen, David som sexåring och Samuel när han kom till Elfsborg som 14-åring.

Efter det delades det ut priser. De spelare som i sin årskull vann Bästa Kompis–priset fick även ta emot ett ungdomsstipendium i form av 500 kronor från Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond. Stipendium ur Bäcks minnesfond delades även ut. Alla ungdomsspelare i IF Elfsborg går igenom värdegrundsutbildning som en del av deras fotbollsutbildning, bra kompis-priset är ett sätt att stärka föreningens värdegrundsarbete.

Kjell Antonsson, ungdomsansvarig i IF Elfsborg, var mycket nöjd med avslutningen:
– Det blev som vanligt en riktigt trevlig tillställning. Det är alltid lika fantastiskt att se de yngsta på plats och det kanske roligaste är utdelningen av Bästa Kompis–priserna som vi håller högt. Att vara en bra kompis och ta hand om alla på bästa sätt är precis så som vi vill ha det i vår verksamhet, säger Antonsson och fortsätter om hur han ser på året som gått i stort:

– När man är ute på Ryda Sportfält och ser alla planer fullproppade med unga spelare känns det fantastiskt. Vi har en otroligt bra organisation med duktiga ledare som gör ett fantastiskt jobb dag ut och dag in, och dem vill jag verkligen framhäva. Våra spelare får en bra utbildning och utveckling både på och utanför planen, vilket naturligtvis är det viktigaste, säger han.

Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond har under många år delat ut ett stipendium till en spelare eller annan person verksam inom föreningen med bra värderingar och ledaregenskaper. 2014 gjordes ett tilägg där det numera delas ut till de ungdomsspelare som i sin årskull vinner Bästa Kompis–priset, och det handlar om ett ungdomsstipendium på 500 kronor. Syftet är att stärka och lyfta upp det viktigaste priset man kan få som ungdomsspelare. Det viktigaste uppdraget vi har inom fotbollen är att vara med och fostra goda samhällsmedborgare.

Vinnarna av årets Bästa Kompis, Gamla Elfsborgaren och Sven Jonassons stipendium:

F8 – Miranda Fetahu

F10 – Ella Haglund

P8 – Edwin Anwari

P10 – Nabil Hamed

P12 – Nicolas Bunnfors

P14 – Benjamin Selmanovic

U14 – Gustav Moberg (Bäcks minnesfond)