Bronsmedalj till Camp Elfsborg Flickakademi

Publicerad: 2017-10-31 16:32

Camp Elfsborg Flickakademi tog under helgen som gick sin första medalj någonsin när man slutade som trea i Quality Hotel Cup 2017. I bronsmatchen besegrades Stenkullen med 2–1.

Flickakademin åkte under helgen som gick till Vänersborg för att delta i turneringen Quality Hotel Cup 2017. I gruppspelet som genomfördes under fredagen och lördagen förblev man obesegrade och på söndagen väntade slutspel.
Huskvarna besegrades i kvartsfinalen med 2–1 och i den alltmer tilltagande stormen som Vänersborg ”bjöd” på denna dag väntade Zenith i semifinal.
Väl där bjöds det på ordentlig dramatik. Zenith gick ifrån till 2–0 innan Camp Elfsborg Flickakademi vaknade till liv och kom ikapp till 2–2. Kort efter kvitteringsmålet gjorde Zenith dock både 3–2 och 4–2, men de gulsvarta gav sig inte och reducerade ännu en gång till 4–3. Närmare kom dock man inte utan fick se sig besegrade.
Istället fick man ladda om inför bronsmatchen, och motståndare där var Stenkullen.

Matchen om medaljen blev minst lika dramatisk som Camp Elfsborg Flickakademis semifinal. Stenkullen tog ledningen med 1–0 i den första halvleken, ett resultat som också stod sig i paus.
Den andra halvleken innebar stark medvind för di gule, och med det även gjorda mål. Emelie Oinas kvitterade och Izabella Bergström satte dit ledningsmålet, en fullträff som också blev det avgörande segermålet.
Det mycket välförtjänta bronset innebar Camp Elfsborg Flickakademis första medalj någonsin i tävlingssammanhang, vilket av naturliga skäl gladde tränaren Ismet Tursic:
– Det var verkligen jättekul att vi fick vara med i tävla på riktigt, och att dessutom ta medalj var grädden på moset. Det som gladde mig allra mest var dock hur bägge lagen, F15 och F16, skötte sig utanför planen. Ingen föll ur ramen, allt sköttes utmärkt och det skapades en fantastiskt härlig vi–känsla både på och utanför planen. Det är sådana saker som är viktiga i hela tänket runt att bli en elitspelare, och det gjorde alla mycket bra, säger Ismet Tursic.