I slutet på 2016 släpptes satsningen Här står du aldrig ensam, ett samarbete mellan IF Elfsborg, sponsorer och supportrar. Efter hårt gemensamt kampanjarbete såldes 900 seriebiljetter på ståplats inför säsongen 2017. Som ett led i satsningen har läktaren och pausytan fortsatt att utvecklas under året med ny skylt, ståbord, färg och kreativitet i enighet med supportrarnas önskemål. På söndag täcker vi av de senaste målningarna!

På söndag spelas årets sista hemmamatch mot IFK Norrköping. En match där vi vill avsluta säsongen och knyta ihop satsningen på Elfsborgsläktaren 2017. Klockan 14.30 uppmanar vi alla ståplatsbesökare att samlas på pausytan för avtäckning av trappuppgångarna till läktaren. Guligan Tifo Support (GTS) har under flera veckor arbetet med att utveckla det gemensamma utrymmet på läktaren.

Isak Edén är ordförande i Guliganerna och berättar om satsningarna som gjorts 2017: 
– Som resultat av satsningen på Elfsborgsläktaren har vi under säsongen haft bättre stämning på matcherna och man kan se att samverkan mellan förening och supportrar har tagit steg framåt. Vi är väldigt glada och stolta över att vi får vara med och utforma läktaren vi står på. Inom GTS finns många kreativa personer som har förslag på hur man kan sätta färg, öka trivseln och elfsborgs-identiteten på arenan. Allt hänger ihop, trivs man och känner sig delaktig ökar stämningen.

Följande händer på Elfsborgsläktaren på söndag

  • 14.30 öppnas trappuppgångarna och man kan se den senaste utvecklingen av läktaren.
  • Guliganerna kommer att köra kampanjpriser på utvalda souvenirer i försäljningsluckan.
  • I kioskerna på Elfsborgsläktaren körs avslutningspriser som tack för året, korv och öl för 50 kr.
  • Vid inmarsch kommer Klas Ingesson att hedras och det blir tyst minut för den mångårige Elfsborgsledaren Arne Idh.
  • Efter matchen kommer Lasse Nilsson att tackas av supportrarna, så alla uppmanas att stanna kvar och ge Lasse en välförtjänt hyllning.