IF Elfsborg går för sitt tredje SM–guld på U–sidan när U21 under torsdagen möter Djurgården på bortaplan i SM–finalen!
Matchen spelas på Grimsta IP, startar 18:00 och livesänds på Djurgårdens playkanal.

SM–FINAL U21 ALLSVENSKAN
Djurgårdens IF – IF Elfsborg
Grimsta IP (Vällingby), torsdag 9 november, avspark 18:00
Matchen kommer att livesändas på Djurgårdens playkanal www.diftv.se (direktlänk här nedan)
Direktlänk till SM–final U21, Djurgården–Elfsborg: http://diftv.se/live/u21-final-djurgarden-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP

Målvakter: David Olsson, Oskar Baggesen-Gyllunger
Utespelare: Christopher McVey, Mattias Özgün, Johan Andersson, Rami Kaib, Filip Schyberg, Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Arian Kabashi, Anton Thorsson, Oscar Iglicar Berntsson, Joakim Engström, Simon Olsson, Danijel Ramadanovic, Jesper Karlsson, Marokhy Ndione, Hugo Svensson

INFÖR

Det har äntligen kommit till den punkt där det är vinna eller försvinna som gäller för IF Elfsborgs U21! Efter en lång och väldigt framgångsrik säsong är man framme i en hett efterlängtad SM–final, och den spelas torsdag 9 november mot Djurgården på bortaplan, men inte på Stockholms Stadion eller Tele2 Arena utan på Grimsta IP som vanligtvis är hem för nyblivna allsvenska föreningen Brommapojkarna.
Elfsborg ställer upp med en i U21–sammanhang rutinerad och sammansvetsad trupp där största delen av gänget som åker till Vällingby för att spela SM–final har medverkat i de flesta U21–matcher under den gångna säsongen. Från A–truppen återfinns David Olsson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Simon Olsson och Jesper Karlsson samt de tre lärlingarna Christopher McVey, Arian Kabashi och Oscar Iglicar Berntsson. De nyblivna svenska mästarna IF Elfsborg U19 bidrar med Mattias Özgün, Johan Andersson, Filip Schyberg, Gustav Henriksson, Anton Thorsson, Joakim Engström, Danijel Ramadanovic, Marokhy Ndione och Hugo Svensson. Sammantaget blir det ett ungt och väldigt spännande lag som ska ta sig an Djurgården.
Djurgården har inte presenterat sin trupp ännu.

VÄGEN TILL SM–FINAL

Efter 14 omgångar vann IF Elfsborg U21 Allsvenskan Södra med liten marginal då man efter den sista matchen mot Malmö FF på bortaplan (0–0) stod som seriesegrare  på 26 poäng, två poäng ner till just Malmö på fjärdeplats som blev första laget att missa slutspel.
Under Elfsborgs grundserie var det framför allt defensiven som stack ut, och det rejält. På 14 matcher släppte IFE endast in nio mål och David Olsson höll nollan hela åtta gånger. Framåt gjordes det 19 mål och dessa delades upp enligt följande; Arian Kabashi 6, Marokhy Ndione 4, Ibrahim Dresevic  och Jesper Karlsson 2 samt att Hugo Svensson, Mattias Özgün, Noel Jonsson och Rasmus Rosenqvist gjorde varsitt.

Slutspelet, som spelas i form av ett gruppspel, inleddes med en tung bortaseger mot BP (3–2) och efter det följde ytterligare tre segrar och två oavgjorda. Allt skulle avgöras i den sista omgången mot BP på Borås Arena, men spännande var det egentligen bara före matchen eftersom att det enda som gällde var en gulsvart seger. 90 minuter senare och 6–1 på resultattavlan var IF Elfsborg U21 i SM–final, föreningens tredje på mindre tid än två veckor.
På de sex matcherna i slutspelet som ledde fram till torsdagens SM–final släppte Elfsborg in nio mål och gjorde 20 framåt, dessa uppdelade enligt följande; Jesper Karlsson 6, Oscar Iglicar Berntsson och Arian Kabashi 4, Marokhy Ndione 3 samt att Rami Kaib, Per Frick och Anton Thorsson gjorde varsitt.

Djurgården stod som segrare av U21 Allsvenskan Norra på 34 poäng efter 14 spelade omgångar. Marginalen ner till missat slutspel blev i slutändan hela 16 poäng och där återfanns Hammarby. Djurgårdens målskillnad skrevs till 41–15 och bäste målskytt i grundserien blev Aliou Badji med sex gjorda, tätt följd av Alexandar Mutic och förre Elfsborgsspelaren Amadou Jawo på fem gjorda. Det efterföljande slutspelet vanns på 13 poäng efter sex omgångar, trots att Djurgården inledde med en förlust mot närmaste konkurrenten BK Häcken.