IF Elfsborg U21 spelade ut sitt fulla register i den andra halvleken mot Djurgården när lagen gjorde upp i U21–finalen, men trots ett massivt gulsvart spelövertag lyckades man inte slå hål på sina motståndare. Djurgården vann SM–finalen med 1–0.

U21–finalen spelades på Grimsta IP på grund av att både Stockholms Stadion och Tele2 Arena var upptagna, så det var mer eller mindre neutral plan för båda lagen när SM–finalen i U21 Allsvenskan skulle avgöras.
Djurgården ställde som vanligt i dessa sammanhang upp med ett lag med mycket rutin från A–laget medan Elfsborg mönstrade ett lag bestående av unga A–truppspelare och U19–spelare, dock till stor del samma manskap som spelat hela säsongen i U21.

Redan från första sekund och situation insåg nog många att finalen skulle bli av det jämna slaget.
Elfsborg med sitt tekniska, snabba och passningsorienterade spel mot Djurgårdens lite mer raka och fysiska. Bägge lagen kändes till en början ovana med underlaget och en hel del slarv följde, men i den 34:e minuten bröts dödläget när Djurgårdens Aliou Badji gjorde 1–0.
Målet blev början till ett övertagande av Elfsborg, som började få bort misstagen och hittade varandra väl ute på planen, såväl på kanterna som centralt, men utan att hitta den sista lilla centimetern för att kunna kvittera.

Underläget i paus verkade väcka IFE som när den andra halvleks inletts fullkomligt stormade fram och körde i princip över Djurgården under 45 minuter, men otroligt nog utan att göra mål. Chanser saknades verkligen inte, och närmast kom Arian Kabashi som från nära håll sköt ner i backen och den studsande bollen täcktes på något mirakulöst sätt över målet och ut över kortlinjen av en Djurgårdenförsvarare. Gulsvart fortsatte pressa, pressa och åter pressa och kom ytterst nära ett par gånger om att kvittera, men både otur och oförmåga grinade Elfsborg hånfullt i ansiktet denna dag och det tredje SM–guldet kunde dessvärre aldrig inkasseras.

Att stå för en riktigt bra insats och en kanonsäsong i U21 är kanske svårt att komma ihåg i förlustens svidande stund, men det är inte något annat än sanningen i Elfsborgs fall. Man var det bättre laget i finalen och har på många sätt haft det mest genomgående imponerande lagspelet av alla. En säsong som alla inblandade kan vara stolta över, precis som hela U–verksamheten.

FINAL U21 ALLSVENSKAN
Djurgårdens IF–IF Elfsborg 1–0 (1–0)
Mål: 1–0 (34) Aliou Badji
Elfsborgs startelva: David Olsson – Christopher McVey (K), Gustav Henriksson, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib – Oscar Iglicar Berntsson, Danijel Ramadanovic, Simon Olsson, Arian Kabashi – Jesper Karlsson, Marokhy Ndione
Ersättare: Oskar Baggesen-Gyllunger, Johan Andersson, Filip Schyberg, Mattias Özgün, Anton Thorsson, Hugo Svensson, Joakim Engström