Även i år väljer IF Elfsborg att stötta Hestra Cafékyrkas insamling av julklappar till fattiga barn i Borås. Vi skänker helt enkelt pengar till Cafékyrkans ”Matkasse” istället för att ge julklappar till personal, spelare och styrelse – ett sätt för oss att önska ännu fler en God Jul.

På lördag anordnar Hestra Cafékyrka, för nionde året i rad sin julklappsinsamling för utsatta barn. Insamlingen ligger helt i linje med IF Elfsborgs samhällsarbete i Vi Tillsammans varför det är självklart för oss att stötta insamlingen. Vi vill hjälpa till att sprida budskapet och stötta insamlingen för att visa att vi bryr sig om mer än fotboll.

Nu på lördag den 9 december, mellan klockan 15-18 kan alla som vill lämna sina julklappar på Elfsborgs gamla elevhem ”Kulan” på Kyrkogårdsgatan 9, på Göta. Man kan också välja att swisha ett bidrag till en Matkasse. Bidraget till matkassarna ökar för varje år och hjälper familjer att få mat hela året – inte bara till jul.

Vill du hjälpa att hjälpa?
Köp en julklapp
 (ej begagnad) och kom till Kulan, Kyrkogårdsgatan 9 på Göta, nu på lördag mellan 15-18. Där finns papper att slå in julklappen i samt lappar som visar för vem paketet passar för.
Hestra Cafékyrka är sponsrade av näringslivet i Borås med presentpapper samt glögg och pepparkakor som man bjuder på. Har man barn med sig får de sedan lämna sin färdiga julklapp direkt till tomten som också är på plats.

Vill man hellre lämna ett bidrag till en Matkasse gör man det genom att swisha ”Matkasse” till 1235158209.

IF Elfsborg hoppas att riktigt många vill hjälpa till att göra julen lite roligare för lite fler familjer. Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Insamlingen sker i samarbete med kvinnojourer, kyrkor och andra ideella organisationer som möter barn i behov. Julklapparna delas ut personligen vid besök på förläggningar och hem eller på julfester organiserade för barn och familjer av någon särskild intresseförening.