170701 Elfsborgs Rasmus Rosenqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och Elfsborg den 1 juli 2017 i Halmstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

IFE förlänger med Rosenqvist

Publicerad: 2017-12-19 18:11

IF Elfsborg och 21–årige mittfältaren Rasmus Rosenqvist har kommit överens om en kontraktsförlängning. Rosenqvists nya avtal sträcker sig över säsongen 2020.
– I och med det nya kontraktet får jag en trygghet i min fortsatta utveckling för att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt, säger Rasmus Rosenqvist.

Rasmus är fostrad i IF Elfsborg sedan barnsben, han lämnade närliggande moderklubben Rydboholms SK för gulsvart som tioåring, och var genom hela Elfsborgs ungdomsverksamhet en av de mest tongivande spelarna. Han var lagkapten i det SM–guldvinnande lag som säsongen 2015/2016 tog sig till den tredje omgången av UEFA Youth League, Champions League för ungdomslag, och där mötte Real Madrid på Borås Arena inför nästan 7000 åskådare.
Inför den allsvenska säsongen 2016 flyttades den energifyllde, centrala tvåvägsmittfältaren Rasmus upp till IFE:s A–trupp och har sedan dess varit en del av föreningens representationslag.
Den allsvenska debuten skedde den 25 juli 2016 när Elfsborg slog Östersund med 3–1 på Borås Arena och då spelade dessutom Rasmus Rosenqvist från start.
Två matcher under debutsäsongen följdes den gångna säsongen 2017 upp med 13 spelade matcher, uppdelat på tre starter och tio inhopp.

Inför den kommande säsongen har IF Elfsborg och Rasmus Rosenqvist kommit överens om en förlängning av det kontrakt som sträckte sig över 2018. Ytterligare två år har adderats, så Rasmus nya avtal sträcker sig numera över säsongen 2020.
– Det känns helt kanon att ha fått förlänga med Elfsborg, det är det som jag har velat hela tiden. Nu kan jag spela mer i nuet under den kommande säsongen och känna en trygghet i att jag har flera år framför mig. Men jag tänker absolut inte slappna av för det här utan köra på ännu hårdare, säger Rasmus Rosenqvist.
Det som först och främst står på agendan för Rosenqvist är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare, något som enligt honom själv blir lättare och mer naturligt nu när det nya kontraktet är påskrivet.
– Jag vill jobba på att bli en bättre spelare överlag, att bli mer allround och göra mig ännu mer nyttig på planen. Det ska bli hur kul som helst att dra igång nästa säsong och anta de nya utmaningarna som väntar, säger Rasmus Rosenqvist.

Klubbchef Stefan Andreasson om Rosenqvists förlängning: 

– Vi ser framemot att ha med Rasmus Rosenqvist de närmsta åren. Han är en härlig karaktär med stor potential och som dessutom kommer från vår bygd.

Huvudpartners