IF Elfsborg och 18–årige målvaktstalangen Tim Rönning har kommit överens om ett fyraårskontrakt som börjar gälla från och med 2018. Tims nya avtal sträcker sig över säsongen 2021, och han ansluter till A–truppen fullt ut i höst då skolgången är klar.
– Det är en otrolig ära att ha skrivit på för klubben som tillhört mitt hjärta så länge, säger en uppenbart stolt Tim Rönning.

Tim Rönning är född och uppvuxen i Kilafors i Hälsingland, men har ändå varit Elfsborgssupporter sedan barnsben. Detta tack vare att Tims syskon flyttade till Borås när han var sju år, och vid just den tiden började Tim på allvar intressera sig för fotboll. Med tanke på familjerelationen till Borås blev valet enkelt; IF Elfsborg blev hans lag och det fanns inte ett tillfälle till att se de gulsvarta favoriterna som missades.
– Så fort jag fick möjlighet så stod jag på Elfsborgsläktaren under hemmamatcherna, och då kunde jag nog knappt drömma om att en dag få skriva på och representera Elfsborgs A–lag, men nu är jag ju faktiskt där, säger Tim Rönning.
Ja, drömmen blev faktiskt sann. Efter att ha anslutit till IFE:s ungdomsverksamhet i juli 2015 och utvecklats explosionsartat genom hela resan som kröntes med SM–guld i U19–allsvenskan tidigare i höstas har nu Tim Rönning och IF Elfsborg kommit överens om ett kontrakt som knyter målvakten till föreningen de kommande fyra åren.
– Det känns helt fantastiskt, jag är bara så lycklig över detta. Elfsborg har alltid varit den förening som jag har velat spela i, så det är utan tvekan en dröm som går i uppfyllelse. Ända sedan jag kom hit till Borås och Elfsborg som ungdomsspelare har jag jobbat stenhårt på varje träning och match för att det här skulle bli verklighet, säger Rönning och fortsätter:
– Jag är dock inte nöjd för att ha skrivit på ett långt kontrakt. Detta var ett delmål, så nu gäller det att jobba ännu hårdare i framtiden, säger han.

Tim, som fyller 19 år i mitten av februari, ansluter inte till A–truppen direkt utan det sker under höstsäsongen 2018 då hans fokus först och främst ligger på att gå klart gymnasiet.
– Jag kommer att vara med den allsvenska truppen så mycket som jag kan fram tills skolan är klar och samtidigt spela med U19. Det är givetvis viktigt att gå klart skolan, så det ska jag absolut göra. Efter VM–uppehållet kommer jag vara redo att köra, säger Tim Rönning som gör sin första träning för året den 8 januari då U–truppen startar igång sin verksamhet för säsongen.
Den senaste veckan i gulsvart har inneburit att Elfsborgs båda stortalanger på målvaktssidan, David Olsson och nu Tim Rönning, har knutits upp till föreningen över säsongen 2021. Längden på det kontraktsförslag och sedermera avtal som Elfsborg kom med till Rönning var även det ett härligt kvitto för den två meter långe målvakten att han har föreningens förtroende.
– Ja, så kändes det verkligen. Jag trodde inte att jag skulle få ett så långt kontrakt, men när det blev klart så kunde jag inte bli nöjdare eller gladare. Under 2017 så fick jag vara med A–truppen en hel del och även spela två matcher på träningslägret, vilket var väldigt utvecklande för mig och det fick mig att inse vad som krävs av en för att bli en elitspelare på seniornivå. Det är på det på spåret som jag vill fortsätta, så jag ser mycket ljust på min framtid i Elfsborg, säger Tim Rönning.

Klubbchef Stefan Andreasson om Tim Rönnings kontraktskrivning:

– Tim är en av Sveriges mest lovande målvakter och har en väldigt stor potential. Han har sedan han kom till Elfsborg under 2015 hela tiden utvecklats och gjort ett stort intryck på oss, så vi är glada över att Tim är med oss även de kommande åren. Vi är övertygade om att hans framtid är ljus, säger Andreasson.