Vi har väntat och vi har längtat. Vi har laddat och taggat. Snart är det äntligen dags för allsvensk premiär! IF Elfsborg tar under måndagen 2 april emot Malmö FF på Borås Arena för en match där vi uppmanar alla elfsborgare och boråsare att sluta upp och hjälpa gulsvart till seger!
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den extremt efterlängtade matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 1
IF Elfsborg–Malmö FF
Borås Arena, måndag 2 april, avspark 17:30
Köp dina biljetter hos något av våra ombud Borås Turistbyrå, City Knalleland, City Gross och Willy’s eller på webben GENOM ATT KLICKA HÄR (fullständig länk nedan).
Köp biljetter till IFE–MFF här: http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/214/false

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Christopher McVey, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Jesper Manns (rehab)

KOMMENTARER: ISSAM JEBALI

Issam Jebali, Elfsborgs nummer 11, pustar ut efter det sista träningspasset innan måndagens premiär och konstaterar nöjt att det bara handlar om timmar kvar tills han och lagkamraterna i gulsvart får mäta sig med motståndare i allsvenskan igen.
– Vintern är över, familjen mår bra där hemma och vi får spela i allsvenskan snart igen, då är livet perfekt! Vi har jobbat hårt och länge på vårt nya spelsätt som Jimmy har infört, och frågar du mig så har vi haft tillräckligt med tid på oss för att skapa något riktigt bra, och så ska vi fortsätta även efter Malmömatchen, säger Jebali.

Precis som alla människor, fotbollsspelare verkligen inget undantag, har Issam Jebali drömmar om vad han vill uppnå i sin karriär. Drömmar han delar med sin nye manager Jimmy Thelin.
– Min stora dröm är att spela i Champions League, och att vinna SM–guld med Elfsborg. För att nå till CL första måste SM–guldet hända, och för att vi ska nå dit måste jag prestera. Allt hänger ihop, spelar Elfsborg bra fotboll och vinner matcher så kommer jag kunna leverera, men min personliga framgång är inte det viktigaste utan det är hur det går för laget, säger Issam Jebali och fortsätter på ämnet Thelin:
– Jimmy har precis som jag stora drömmar om vad han vill uppnå med Elfsborg. Han har väldigt många fantastiska idéer och tankar om fotboll som gjorde att jag fick en wow–känsla första gången jag träffade honom. En känsla som absolut inte har minskat ju närmare vi har kommit premiären. Det känns fantastiskt med Jimmy som tränare, han är bra för Elfsborg och det är bra för svensk fotboll att det kommer fram sådana som honom, säger Jebali.

Snart är månader av väntan, längtan och fokuserad upptrappning över. Under måndagen ställs IF Elfsborg mot Malmö FF i den allsvenska premiären på Borås Arena. Issam Jebali kan knappt bärga sig.
– Det blir fantastiskt att få spela premiären på hemmaplan mot Malmö, jag vill att matchen ska starta nu! Vi ska försöka ge oss en så bra start på säsongen som möjligt, för oss själva som lag och för alla våra supportrar. Vi ska ge allt vi har, det lovar jag, säger Issam Jebali.

JESPER KARLSSON OCH JIMMY THELIN INFÖR PREMIÄREN